От: Как ДА си напишем обявата
@ktomov
Ами да, за мен е изнудване, след като се поставят условия "или-или" или просто те толерират?
Не виждам къде има обиди в публикацията ми.
Аз вижда последния ред, че е обида, защото каза, че се отнася и за мен.
Поисках темата да се изтрие, не да се заключи - мое право е след като бе така осрана. Естествено, админите не уважиха молбата ми, защото ги интересува само твоето мнение и да не би да се лишат от прекрасното ти присъствие.
Както ти каза, това е форум - във форума всеки има равни права, както казваш - има свободата да се изразява, в която и да е тема "защото е форум", НО също така се очаква и еднакво отношение към потребителите - такова, каквото не получих - говоря, че ти си казал темата да остане, да не се трие и един ред от твоя коментар или еди-какво си.
Моята молба бе или да се изтрие темата, или да се изтрие грубото подчертано изречение, насочено към мен в другата тема, което го виждам и в това ти мнение. Естествено, молбата ми НЕ БЕ уважена! Единствено се "локна темата".
И като спомена админите, разбираш ли, че загуби не само моето време, а и това на админите? Снощи репортнах темата ти с въпрос защо е заключена?! Такава практика във ФОРУМА не съществува, т.е. тема се заключва само когато поръчителя поиска да се направи, след като е намерен кандидат. Ти се държиш нагло, защото получи полезни съвети и въпроси - не отговори на въпросите, не си взе бележка от съветите, не си коригира и без друго оскъдната откъм информация обява. В последствие разменихме няколко ЛС с администратор на форума (отново загуба на време). Е?! И за да бъда напълно честен и коректен, ще помоля въпросният администратор да ми даде разрешение да извадя 1 от моите мнения от кореспонденцията ти в което казвам каква според мен е тяхната работа и каква не е, пак казвам моето мнение.
Така като гледам си доста осведомен относно това, което съм си писала с админите? Позволено ли е да се разпространява личната кореспонденция? И спри да се мазниш на админите, изтъквайки тяхната работа.
Аз също имах някакво мнение добро, което се е запазило но само наполовина...
Тяхната работа е следната - освен техническа поддръжка, те трябва и да следят темите и да не допускат спам - какъвто се изсипа в моята тема. Бутона "репорт" би трябвало да значи нещо - аз го натисках неколкократно, но уви без резултат.
На въпроса "Защо....?" , ми отговориха "...той каза, че ако.... ще спре да .....". Това беше част от ЛС-то.
После знаеш ли какво ми каза единия от админите? Че си точен и ако имахме възможност да работим или общуваме заедно, щяхме да си допаднем. - Попитай аз какво отговорих.
След поредната болдната обида, която "се отнасяла и за мен", ми не мисля.
Даваш половината от заданието, губиш времето на хората, които дори се опитват да я прочетат, защото в нея няма нищо съществено от заданието. След това се получава въпросното ходене по мъки в размяната на ЛС. Боли ме за онзи с тлъстия джоб. След като са му неточни изискванията - няма да работя с него. Абе хора, що си мислите, че всички тук седят и чакат подаяния от някой, та са готови да си губят часове от живота, само за да разберат какво искате срещу тези подаяния?! За някакви мега-бизнесмени ли се почувствахте? Мега-началници?
Това е много тъпо изказване. Явно доста си се охрантутил или просто "се правиш", за да си позволяваш да гледаш от толкова високо... За какви бизнесмени, кви пет-лева говориш? Сигурна съм, че ако не си "охрантутен", ще искаш да разговаряш с дадения клиент. Едно е възложителя да не знае какво иска, съвсем друго възложителя да се държи налгло.
Просто съм един потребител, който има някакви пари, които иска да вложи в нещо си и има идея - като смята, че тук ще намери кадърен специалист, предвид опита, който има във форума с други потребители.
Пратих ти ЛС, нали? Видя за какво става въпрос, нали? Следователно от това, което видя може да се разбере нагледно какво се иска, нали + имената на сайтовете - това ще ти даде представа как да стане или да не стане.
Точно 1 ЛС. А не "3-4-5-6", както изобразяваш.
Плюс това не виждам за какви часове говориш, след като ми отне около 2 минути да изпратя аз 1 ЛС. И вероятно ти е отнело не повече от 5 минути да видиш за какво става въпрос. Така, че ПРЕУВЕЛИЧАВАШ за "часовете с ЛС".
А относно моята тема, която твърдиш, че "отбягвам", да вметна, че единствената ми грешка бе неспоменаването на сайтовете за оферти - нищо повече!
Защо влязох остро ли?
Какво обясни в "моята тема"? Че имало еди-какви си структури, трябвало да се взимат фийдове и т.н. и т.н.
Защо това не се обясни в коментара на колегата - втория отговор (след на Noke)? Че това би отнело еди-колко си време, ЗАЩОТО... и не може да струва по-малко..., ЗАЩОТО...
?
Същия този сега се скатава - а точно след неговия коментар, влязох остро.
Когато Noke ме попита откъде ще се взимат офертите - отговорих ли му като хората? Мисля, че да.
Не изброих сайтовете, но и не му отговорих остро или нападателно.
Дадох пример - грабо, вип оферта... - ТАКА ЛИ Е?
@Noke
Смееш се, ама въпросната ти реплика отключи портите пред тълпата.
Аз вярно нямах никакъв професионален интерес към обявата ти - просто темата ми е интересна, а мярнах онва култово "лесно е за който разбира и няма да отнеме много време" и ме напъна да си доизясня картинката...
По-надолу се разбира че uphero ти е бил "моделът" за "който разбира" . Той може и да разбира, ама доста глобални и прибързани заключения си си извадила от факта че набързо е скалъпил нещо работещо и криво-ляво наподобяващо настоящото задание.
Ето затова говоря - всичките коментари бяха спамърски на незаинтересовани лица!
И не, не се смея, просто съм съгласна със колежката. Това е усмивка - не смях - или бъркам значението на емотиконите?
Uphero не ми е моделът, който разбира, но в случая, беше човек, който разбира нещо СИ повече от мен в тази сфера - независимо много ли е, малко ли е. В този ред на мисли, това ми изказване, бе провокирано от неговото "скалъпване набързо", което стана за няма и седмица.
Нормално е да си помисля, че ще стане "бързо и лесно", след като имам някакъв пример - и след като не разбирам от програмиране - откъде да знам, че не е правилен примера? След като пак се тръгна директно да ми се обяснява колко трудно било, колко скъпо било - като пак казвам - нито срок обявих, нито цена.
Дори и 2-3-4-цифрена сума да беше предложението, ако ми единия ми предложи булшит за 20лв, а другия добро решение струващо 5000лв? Кого ще избера? Естествено, че кадърното, а ако бюджетът ми не отговаря, ще се търси алтернатива, примерно.
@AMitrev
Не, не е написано всичко - в случая не ме интересува твоята тема, просто ти я дадох като пример, че човек може да намери винаги за какво да се захване. Ако започна да ровя из всички теми, винаги има къде да се напише по един отрицателен коментар, щот нещо "ни тъ кефи" в темата, примерно.
Така се получи и в моята "бля-бля" са около 80% от коментарите. А самите препоръки (срещаха се такива в последното съобщение на ктомов и мисля, че и на макс) - ако се беше започнало с такива обяснения, а не на въпросния юзър, който се покри и сега само гледа сеир, щях да отговоря по друг начин.