За да направиш наистина добър блог се иска да боравиш със страшно много инфорамиця...своего рода да си специалист по темата, която си подел. Ако подемеш тема- и да е популярна- която не те влече ще изгубиш мотивация. Винаги можеш да направиш компромис. Въпроса е колко ще издържиш.И 1500 посещения да имаш на ден не вярвам, че се печели от реклама
Продажбта на стоки и услуги \свързани с темата\ е прекият път към монетизиране.В другият случай остават афилейт линковете, но те не са за Бг. Не знам кой какво печели от блог. Но за да натрупаш аудитория трябва страшно много работа.
Блогването в българия е предимно за удоволствие, защото пари от нашенски блогове трудно се изкарват. За директна монетизация признавам единствено Тодор с неговата Нова Визия, въпреки че понякога рекламните статии от издателството Lotus Publishing идват в повече.
Нашата блогосфера тепърва има накъде да се развива. Все още имаме изключително малко професионални блогове, фокусирани върху споделянето на информация за една конкретна тема.
Аз използвам моя блог за споделяне на полезна информация и отчасти като портфолио. Правил съм експерименти с директната монетизация, но за стотина долара месечно не си струва да го обсипя с реклами.
Яко хейт бате... В България това се котира най-много...
Дори малко по-малко от 3,5 милиона уникални посетители дневно да имах, нямаше да се оплаквамПравенето на такъв блог ще е трудно а то половината население на България от интернет според мен няма да се занимава да разглежда дори блогове с много важна и интересна информация
Задават се въпроси , чиито отговори стоят точно пред вас... ето например вижте каква дискусия сте направили тука .. всеки дневно измисляш ли интересни въпроси , по които има какво да се дискутира и с нужните рекламации вярвам ,че ще достигнеш задоволителни резултати.И с тези резултати започваш да си градиш вече "мощен блог".Това са мои разсъждения , не съм навътре с онлайн бизнеса , но реших да си изкажа мнението.
Поздрави Ангел Радев.
Въпроса е да насочиш темата така, че да има много несъгласни, а това са лесни популярни теми. Например - " И БТВ пуска новини на турски от 17ч" и гледай какво става. :lol:
политика!
и то опозиция
да изопачаваш фактите
да правиш от мухата слон
да превърнеш поредната катастрофа в политическа новина!
те така !