От: Как българският начин на мислене ни пречи да бъдем успешни
Искам и аз да изкажа мнение по въпроса с това за Бг мисленето и как всичко се е сдухало покрай него.
Днес бях на едно мероприятие на което шеф на една голяма финансова група (жена / изпълнителен директор) ми обясни как е минал деня и, след 4 почивни дни (редно е да се е натрупало работа). Така, отишла до сградата в 10.00, към 12 на обяд, в 14.00 на масаж и към 16.00 минала през офиса, за да отчете, че е била там. Ебаси недя, ебаси шефа. Не искам да кажа нищо, но ако такива са шефовете по тези бг фирма, да му серем на работата и на искономиката. Мистерия как е стигнала до изпълнителен директор. Като чух това от нея, стана време да си ходя и не съжалих.
Така, че е*ете ги Гърци, Ирланци, мангали, ние да си се гледаме, че грам не е розаво положението. Това е едната страна по-горе. Другата е:
Преди време, спомням си го прясно, има-няма 2-3 години един пич ми писа на лично: "Брато, това дето го промотирате тук (афф. програмите) и помоща, която давате? Нещо не ми е реално! Никой не прави на никой добро, всичко е с цена! Сори, щях да пробвам, ама не вярват в добрата фея." Еваларка и на тоя мохьо. Него явно и като малък майка му като го е кърмила го му е давала след това касовата бележка. И какво? Лапна Ескалибур. Другите повярваха, тоя още лапа.
Друг случай на загубени души в коаката на собствената си представа за реалност:
Пич с идея (не много лошо - ревю сайтове за MLM порграми), беше иновациянна преди време, сега има доста такива сайтове. Реших да го изслушам и да помогна с каквото мога. След 3 дни се срещнах пак с него и какво се оказа: "Приятелите му" го обедили, че това са глупости и няма да прокопса с такъв модел бизнес. ОТ тук сигурно идва и - "с такива приятели врагове ти не требват". Много жалко, аз се опитах пак да му върна ентосиасмът, но моето мнение не струва от това на приятели от 100 години. Кофти, но тук направо ме хвана яд.
Другото, като икономика, политика, дрън дрън са формалностти. Всичко е в главата, друго са второстепенни глупости, с които човек или намира оправдания или се заклещва от тъпотия със сами себе си. Днес видя една тема за даване на една бг директория, защото е тъпотия тук да правиш онлайн бизнес. Ето - пича не харесва окономическите, политическите и другите лайна, който са тук и го дропва, като сменя полето на изява с чуждестрания пазар. Проблем -> решение. Това е.
Колкото по глобално и трезво се мисли, толкова по-малко копаеш в глупости и формалностти.