Apokalipsisa
New Member
Здравейте, нов съм тук и не знам дали темата е на правилното място. От няколко години работя на различни места и се усъвършенствам в различни сфери. Вече втора седмица съм безработен и реших, че вече искам да работя за себе си. Имам събрани парични средства, които ще ми осигурят няколко месеца почивка(зависи и колко ще инвестирам разбира се в уеб сайт/домейн/хостинг/реклама). Винаги ми е било мечта да поддържам някакъв сайт, било то онлайн магазин или нещо друго. Честно казано за момента не искам да се занимавам с онлайн търговия, като дропшипинг или нещо от сорта. Имам идея за създаване на сайт, който да съдържа сборка на всички партита/концерти. Сега ще ви кажа какво имам предвид. Знаете за eventim.bg(ако е реклама, моля изтрийте линка). Там може да се купиш билет(което и е една от главните цели на сайта), но по-важното е че може да провериш, кога ще се проведе даден концерт/събитие. Проблемът е че там са изложените само концерти. Аз искам да създам нещо, като категории в които ще може да се проверяват например посещенията на рап/hip hop/чалга/рок бг изпълнители. Имам много познати, които са запалени по бг музиката и обичат да ходят по чалга партита/хип хоп партита и т.н. Винаги са се оплаквали, че трябва да търсят из сайтовете на изпълните или по форуми, за дадено участие или парти. Например изпълнителя Криско, качва предстоящите му участия в сайта си - Krisko.bg. Друг пример - чалга певицата Галена качва предстоящите си участия във ФБ страницата й. И вместо да се обикаляш и луташ за участие на всеки изпълнител по фейсбук и разни сайтове, всичко да става от един сайт, подредено в категории. Като за начало мога да инвестирам в платен хостинг и домейн, като по-голяма сума ще заделя за реклами, след като направя сайта в някакъв приличен вид. Основната ми цел ще е да обикалям всички сайтове и фб страници по няколко часа на ден и да ги вписвам в категориите. Имам няколко въпроса: Ако кръстя сайта си например - music-events.com, могат ли от eventim.bg да направят проблем заради името? Кой домейн е по-добре да използвам - .com или .bg? Който платен хостинг ще ми препоръчате да използвам ? Преди години съм се занимавал с Counter Strike сървъри/сайтове и имам някакви елементарни познания по html. Мога също и да инсталирам готови CMS системи и да ги моделирам според нуждите ми. Като за начало мисля да използвам готова CMS на Joomla, която ще я редактирам по мой вкус. Подходяща ли е за целта? Въобще как ви се струва идеята, която имам? Дали ще може да ми носи някакъв доход след година например, чрез афилиейт програми или нещо подобно? Надявам се да не съм ви отегчил с моя роман и ако темата не е в правилния раздел, моля да бъде преместа. Нов съм във форума и съжалявам, ако някой въпроси са разисквани вече.