Как властта вкара бизнеса в Наказателния кодекс…

zoomaniak

Well-Known Member
Представете си, че кварталният магазин сключи договор с близката кръчма да доставя всеки ден по 20 хляба и 20 кисели млека, но един ден спира да им прави доставките. Примерно защото е решил, че заведението му подбива клиентелата, защото се е скарал с ресторантьора или просто го мързи. По правилата, които действат от римско време насам, конфликтът между двамата търговци ще се реши по граждански път - според уговорените неустойки и обезщетения в договора и в закона. Но ако бъдат приети предложенията на правителството за промени в Наказателния кодекс за т.нар. корупция в частния сектор, кварталният бакалин става престъпник, който умишлено не изпълнява задълженията си и подлежи на затвор до 4 години, както и на лишаване от право да заема определена държавна и обществена длъжност. Същевременно по граждански ред ще си плати и обезщетенията, и неустойките, които дължи.

Четете: https://www.capital.bg/3150942
 
Ликвидиране на конкуренцията. Само определени фирми могат да съществуват.
 
Ликвидиране на конкуренцията. Само определени фирми могат да съществуват.

Е аз като казвам, че всичко е игра :) тука ме гледат странно. Забранил съм в магазина да се казва:

- Това е много скъпо…
 
Държавни чиновници уреждат взаимоотношенията между частни търговски дружества с репресивни мерки. Леле майко...

Това също е много важно да се добави в темата:

Цецка Цачева във връзка законопроекта и яростната критика на юристи: "Несъстоятелни са тези страхове. Неоправдани. Отговорността ще бъде на тези впоследствие, които ще понесат моралната отговорност за страховете, които будят в гражданите."

Велико, нали :)
 
Последно редактирано:
Ако мине номера. Нормално по принцип. Всеки му се иска да си има държава и всички да работят за него. И на мен ми се иска.
 

Горе