За съжаление няма. Пусках подобна тема, как напълно дублиран сайт влияе върху сео оптимизацията. Колегите ми препоръчаха веднага след споделяне на съдържание в сайта да го споделям в g+. Може също да се докладва на Гошо за авторско право, но при мен тази опция не съществува ...
Не могат да излязат преди теб, но има голяма вероятност да загубиш някакви позиции в резултатите от търсенето. Аз все още не съм намерил решение на този проблем.
Загубих вече, не много, но се усеща. В момента пиша на хостинг доставчиците им и ако до една седмица няма резултат, ще се свържа с адвокат, щото са си загуби. До колкото четох по форумите, би трбявало тва да ги сплаши и да свалят тия сайтове.
Изцяло го копират през някво reverse proxy според хостинг компанията, според мен е някъв бот, щото ако променя нещо по моя сайт, се променя и по техния, но някви неща са си ги сменили ръчно, като копирайта във футъра, линкове и т.н.
Пуснах пост в reddit по темата, има вече няколко интересни отговора, за който му е любопитно - цък. Иначе ISP-то им ми писа, че ако няма контра оплакване от тях, а то няма как да има, ще им свалят сайта до 24 часа, което е добре.
ъпдейт от днес - и двата мирора са ги свалили хостинг провйдърите им. Извода - пускате DMCA оплакване в хостинга компанията, като споменавате, че ако не предпремат те нещо, ще топърсите помощ от адвокат и те се оправят.
ъпдейт от днес - и двата мирора са ги свалили хостинг провйдърите им. Извода - пускате DMCA оплакване в хостинга компанията, като споменавате, че ако не предпремат те нещо, ще топърсите помощ от адвокат и те се оправят.