Здравейте. Случая е следния: има един търговец във свтовноизвестен сайт за обяви, който си е ограничил поръчките за Клиенти от България. Тоест като някой тръгне да поръча негов продукт и системата не дава да се плаща под твърдението "This product is sold out or the seller discontinued selling this product." Най-вероятно системата засича и блокира българските айпита. Скоро накарах един приятел от Белгия да поръча от същия търговец и като адрес за доставка да посочи адреса ми в България. Поръчания продукт беше доставен в много кратък срок и съм доволен. Обаче не мога да тормозя това момче всеки ден да ми прави нови поръчки, а и не ми е изгодно да ходя до Румъния или Гърция, само за да мога да поръчвам.
Има ли някакъв начин моят IP адрес да се показва като чуждестранен и системата да ми разреши да платя? Както става ясно горе, продавача може да доставя до България, но избягва да работи с Българи и затова е блокирал плащания от нас.
П.П. Честа практика е, поръчващите от нашата мила родина да гледат да минат тънко и да отварят диспути, след като са получили стоката, с оправданието, че не им е било доставено нищо и затова си искат парите обратно. Логично е търговците да не искат да продават на такива хора.
Има ли някакъв начин моят IP адрес да се показва като чуждестранен и системата да ми разреши да платя? Както става ясно горе, продавача може да доставя до България, но избягва да работи с Българи и затова е блокирал плащания от нас.
П.П. Честа практика е, поръчващите от нашата мила родина да гледат да минат тънко и да отварят диспути, след като са получили стоката, с оправданието, че не им е било доставено нищо и затова си искат парите обратно. Логично е търговците да не искат да продават на такива хора.