@lqllqlq, не знам защо така се засегна от поста ми, ама целта ми беше по-скоро да покажа и другата страна.
В една дискусия винаги има най-малко две страни.
Става въпрос за България, разберете го.
Кредитни карти, paypal, epay много много не вървят, макар, че с последното май нещата са успешни?
Тука не е Германия, Англия или Америка.
Българинът е сметкаджия, обича да прави пазарлъци и обича да пипа.
Това е.
А относно моят пост и твоят отговор ще кажа следното:
Ако ще и 5 пъти да се цъка на бутон "съгласен съм" това не значи нищо.
Аз например не обичам да пазарувам от магазини, в които никъде няма написан телефон за контакт.
Мен контакт формата за мейл, изобщо не ме радва, защото знам колко често се отговаря на тия мейли.
Имена на магазини няма да споменавам, ама в случая с двуседмичното чакане в условията за доставка беше упоменато, че поръчките до 16:00 се изпращат на същия ден и се получават на следващия. Няма какво да обяснявам, щом сте в бранша знаете схемата.
Единственото, което получих беше стандартният автоматично генериран мейл. И с него си останах, докато не ми се обадиха куриерите, когато вече дори нямах нужда от продукта. Ама в крайна сметка си го платих, щото ми беше неудобно.
А относно наложен платеж vs. платежно нареждане просто няма шанс.
Българите или поне тези родени преди 73-та са доста недоверчиви откъм интернет пазаруването.
Може би след 1-2 поръчки, биха били склонни да плащат предварително, ама преди това не.