Аз не бих те съветвал да започваш с играчки, крива ниша е и се продават само по Коледа...
Правил съм няколко магазина за играчки та съм запознат с нишата. За да върви магазина клиентите ми слагат и детски дрехи и обувки иначе буквално работят няколко месеца в годината.
Първо седни и обмисли всичко, от къде и как ще се снабдяваш със стока. Ще купуваш на едро, дропшипинг, консигнация, а може и да си ги произвеждаш.
След това как ще я доставяш, срокове , цени на доставка, какви плащания ще приемаш, как ще комуникираш с клиентите си / добра практика е да прозвъняваш по тел всяка пръчка/. Желателно е доставката да става на другия ден след поръчката, това кореспондира с първа точка, добър трик е ако може да калкулираш цената на доставката в цената на продукта и да рекламираш "безплатна доставка".
Още сме на продуктите, хубави снимки, по няколко снимки на продукт от различни ъгли, още по-добре снимка в която се използва играчката, задължително детето да е усмихнато на нея. Описания на продуктите.....
Стигаме до онлайн магазина избор на платформа, има много добри платформи безплатни CMS или под наем, важното е функционалността. Лесна и ясна навигация, хубаво подредени категории , правилно представени продуктите, бърза поръчка, поръчка в една страница, без принуда за регистрация и етц.
Популяризация, хубавото SEO е хубаво и задължително но без реклама няма да минеш, всич1ки от нишата рекламират бясно тъка че няма начин трябва да предвидиш бюджет.
Задължително е да поддържаш блог и секция с често задавани въпроси.
Социални сигнали всички, колкото повече толкова по добре фб, г+, ютюб и други. Ползвай ги за възпитание на аудиторията.
Методи и средства за да стимулираш връщането на клиента пак при твоя магазин, следене на изоставените колички, приканване за ревю на закупените продукти, различни промоции, отстъпки и тнт.
Работата е много и не е за сам човек,