Аз имам въпрос и не знам дали някой го е задавал, но хората, които се занимават с Афилейт, могат ли да кажат, къде споделят продуктите, които предлагат. Става въпрос за чужбина и освен Пинтерест има ли други сайтове, чрез които продуктите могат да бъдат видяни
Ще отгорим. Най-добрите продажби и до ден днешен се правят от търсачките, като съответно всяка си има собствена конверсия. Примерно, от моя опит, Google конвертира по-добре от Yahoo, да не говорим и за по-малките търсачки като AOL, ASK, Canoogle, и прочие. Това е най-добрия канал, както и някои шопинг ботове, които бяха много полезни преди известно време - 7search, bizrate, shopping.com и подобни.
Забелязал съм, че и Twitter и онази щуротия thimble доста интерес предизвикват, ако целиш US, UK и подобен трафик. Но като цяло трябва да си имаш последователи, а това се трупа с интересните неща, които предлагаш на потребителите. Демек се иска тактика и да знаеш какво би им фокусирало вниманието и кое би им продало, както се казва.
Преди време доста работеха и артикъл директорите, които с една актуална, информативна и добре направена статия можеше да докараш добри продажби. Сега малко не се получава така по ред причини, но пък се замести с друго нещо - постинга по други блогове и форуми. Това е доста добър начин да докараш също таргетиран трафик към сайта си респективно продажби.
Има и други начини, но това е вече с малко повече средства. Платените публикации, рекламата в определени мрежи. Много е важно и да се знае какво се продава и по-конкретно дали продукта и конверсията му заслужава да се метнеш в дълбоките води. Говоря от финансова гледна точка.