Значи знаеш закона на този тип бизнес - повече обаждания -> по-голям брой затворени -> повече кеш.Разбира се , boiler room го знам наизуст , вълкът също като цяло това ми беше мотивацията преди да почна , исках да съм като тях .
Абстрахирах се от пунктуационните ти грешки и си мислех да се направя на приятно разсеян. Има само едно нещо по-глупаво и необмислено от тях - предоставянето на информация от типа "чул/а - недочул/а". С кой акъл го информираш, че кредити се отпускат и на пенсионери. Това ли е най-адекватният съвет, който можеш да дадеш на момче, което 1-во няма финансова грамотност и 2-ро доста е омазал ситуацията. Ма, верно? Що па да не прати бабата и дядото да изтеглят по една 2-ка с преко сили (2 000 на калпак са много. При пенсионери се обръща внимание на размера на пенсията, годините на лицето и имотното състояние) и да приключи старото мазалото, за да направи ново. Как си представяш изплащане на месечните вноски от титулярите (бабата и дядото)... никак, нали? Пак примката при него се затяга с допълнителния "лукс", че заемодателят веднага има какво да вземе при неплащане на вноски. Няма "да светне в червено", той вече си свети . Има централен кредитен регистър (ЦКР) към БНБ. И в този цвят (червеното) при наличие на обезщетение и/или гарант, постоянен трудов договор и осигуровки на минимална работна заплата ще доведат до одобрение на рефинансиране. То затова май му викат така, а? И тоя срок, който упоменаваш 8-10 години сигурно в просъница е изскочил. Пак неподготвено изказване. Нищо лично, но нека се изказваме подготвени. Не сме се събрали на лаф-моабет. Идеята е да дадем адекватни и издържани мнения, с цел дребният да излезе от батака, който сам си е причинил, не да му вкарваме нов такъв.Още от първото мнение в темата стана ясно следното: автора сам се е прецакал, защото е скачал като калинка от една фирма на друга, заемайки все една и съща позиция. После е отишъл да търси заем от банка, но банките имат изискване - минимум шест месеца трудов стаж във фирмата, в която работи в момента.
В рамките на няколко месеца е натрупал няколко кредита, а се счита, че вече е направил няколко месеца стаж и в текущата фирма.
Това ме навежда на мисълта, че остава може би месец или най-много два докато стигне заветните шест месеца стаж. Защо ще ходи по чужбина при братовчед, който или няма два лева да му даде назаем (доверие явно му има щом ще го взима на работа) и се предполага и че на автора на темата няма да му остава достатъчно да си погаси мазалото в БГ?
По-добре да си стои на задника, прилагайки схемата, предложена от ST-1, после като си направи необходимия стаж - да иде и опита отново разговор с някоя банка. Но за тази схема - предварително трябва да говори с всяка от фирмите, отпуснали му бърз кредит, за да не светне в червено, защото светне ли...следващите 8-10 години заем от банка няма да види дори за вафла.
Другото - и на пенсионери отпускат заеми, може и бабата или дядото да изтеглят, може и нива да продадат, а внука после да връща.
Ако иде в чужбина, докато се установи, пак може да се окаже в тъпа позиция, да живее като скот с 5 човека в стая и да му остават по 300 марки....евро де, които за бързите кредити пак да не стигат.
Затова, момче, умната!
Не подбивай пазара на рекламни подписи, вдигни си малко цената.Здрасти и от мен.
Първото, което искам да ти кажа, е да си съхраниш здравето. Понеже си тръгнал по пързалката, житейските уроци ще ги научаваш в движение, но не изпускай от фокус здравето си. Яж добре и се наспивай добре, това никой не може да ти го вземе, и е задължително, за да можеш да изкараш парите, които ти трябват.
Подкрепям плащането на малки суми по всички кредити и закриването им един по един. В случай че не можеш, обясняваш честно положението на кредиторите си и че имаш някакви доходи, с които рано или късно ще успееш да им върнеш парите.
Разгледай едно по едно от кои свои вещи може да изкараш някой лев и се разделяй с тях, дори да не ти изглежда изгодно. Всеки изкаран лев днес ти спестява 2 лева, които трябва да платиш след месец. Пари се изкарват, като се позамогнеш, пак ще си купиш.
Преразгледай си битовите сметки - вода, ток, отопление, телефон, ТВ, интернет и ги ограничи, според възможностите си. И тези сметки ще ти увиснат неплатени съвсем скоро.
Разгледай си храненето и посещавай рафтовете в Кауфланд, ЛИДЛ и Т-Маркет с преоценени храни с изтичащ срок на годност. Така могат да се спестят до 50-100 лв месечно, зависи колко ядеш.
Ако намериш познат който да ти удари едно рамо с пари, не поемай ангажимент да му ги върнеш скоро, кажи му че ще ти трябва 1 година за да му ги върнеш. Пари се изкарват, загубено доверие - почти не.
Сигурно си в София, ако имаш кола - ограничи максимално ползването и, ако можеш - продай я, минавай на градски транспорт.
Ако си в добро здраве и се храниш добре, може да "даряваш" кръв - в София банка кръв върви към 200 лв, местата където да лепнеш обява са край Националния Център по ТХ и край окръжна болница. Също и във фейса. Имай предвид че деня на даване на кръв се отписва от сметките за каквото и да е, защото след даряването човек се чувства отпаднал.
Оглеждай се за познати, които изкарват повечко пари и търси от тях подкрепа - включително да ти възложат работа да свършиш. Не нахално, а културно. Нещо като норвежката работа, ама тук.
Вече миналия месец буквално си дадох 70 % от заплатата там , нямаше да имам за най-нормални човешки разходи
Браво за мъдрия съвет. Аз на твое място бих преустановил каквото и да е даване на съвети.Гледах Карбовски, една женица теглила кредити за един мангал, така като този юнак, навъртяла десетина хиляди и спрели да и дават. Чак като спрели да и дават кредити се усетила какви простотии върши. Та по случая с юнака с бързите кредити - решението е едно - просто не ги връщаш, при положение, че няма какво да ти вземат. Така поне е сигурно, че след време ако ти хрумне да теглиш на воля, никой няма да ти даде! Просто не ги връщай, какво ще ти вземат - душата ли?
Юнак, какъв тормоз ще има като си смени телефона? Ще го обесят ли? По-добре да му наложат някакъв запор и да му взимат на месец в пъти по-малко отколкото трябва да връща сега! В един момент като му паднат пари ще почне да връща, а дотогава няма да се тормози! И ти какъв съвет ще дадеш, да си продаде бъбрека ли?Браво за мъдрия съвет. Аз на твое място бих преустановил каквото и да е даване на съвети.
Първо на първо, онзи случай при Карбовски е малко по-различен и отново се изказваш неподготвен, сигурно си го гледал докато си писал поредния мъдър съвет тук - жената се е усетила и изобщо не е ходила да иска кредит последния път.
Второ, наясно ли си какъв тормоз ще има от страна на не една, а повече от 5 кредитни институции като спре да плаща? Само 1 месец да пропусне задължението ще стане двойно и като наложат запор на заплатата ще ги връща с години! И какво значи "нямаш нищо" - нали е на трудов договор и взима заплата?
Научете се най-сетне да четете от началото до края преди да пишете, защото е много досадно, а като давате съвети за такива неща рискувате да носите вина за последиците. Ама така като се замисля, след като може да изтипосаш подобно нещо, каква ли вина може да изпиташ...
Юнак, лихвите на някои от кредитните институции е 20% на просрочен ден. (така съм чувал, но и по-малко да е пак е достатъчно да затъне). Лихвите текат, а като наложат запор парите ще му стигат само за да плаща тях. Тоест, в един момент дългът ще стане 10 000лв, а не 5....после следва запор, който ще плаща години.Юнак, какъв тормоз ще има като си смени телефона? Ще го обесят ли? По-добре да му наложат някакъв запор и да му взимат на месец в пъти по-малко отколкото трябва да връща сега! В един момент като му паднат пари ще почне да връща, а дотогава няма да се тормози! И ти какъв съвет ще дадеш, да си продаде бъбрека ли?
Абе юначака, първо сметни колко му е месечната вноска по-всички кредити, които е изтеглил и след това сметни колко е максималния размер на запора, който може да му бъде наложен. Това с 20% на просрочен съществува само в еротичните ти фантазии - това да не е лихвар бе мен? Ако е така той ще остави кредити и за внуците на внуците си и техните деца! Относно кредити - теглил съм и съм връщал много, даже нямаш и представа откога и колко. Винаги съм теглил колкото мога да върна и винаги съм си оставял пари за поне 3 вноски напред. Щом "тигъра" няма доход, освен да не връща какво друго да прави? Дай му ти, нали имаш сериозен бизнес, ще ти ги върне някой ден, а ако не ще си направил едно добро дело!Юнак, лихвите на някои от кредитните институции е 20% на просрочен ден. (така съм чувал, но и по-малко да е пак е достатъчно да затъне). Лихвите текат, а като наложат запор парите ще му стигат само за да плаща тях. Тоест, в един момент дългът ще стане 10 000лв, а не 5....после следва запор, който ще плаща години.
По-добре да му наложат някакъв запор и да му взимат на месец в пъти по-малко отколкото трябва да връща сега!
Явно, че не си теглил кредит преди. Ще му вземат дължимата сума + натрупалите се наказателни лихви по договора, който е подписал. Какво имаш предвид под "в пъти по-малко отколкото трябва да връща сега", че ми е много интересно? Ако е така и аз да ходя един кредит да изтегля...
Колегите по-горе са дали добри съвети.
Поясних, че така съм чувал и не съм сигурен, но със сигурност има солени лихви за просрочване.Абе юначака, първо сметни колко му е месечната вноска по-всички кредити, които е изтеглил и след това сметни колко е максималния размер на запора, който може да му бъде наложен. Това с 20% на просрочен съществува само в еротичните ти фантазии - това да не е лихвар бе мен? Ако е така той ще остави кредити и за внуците на внуците си и техните деца! Относно кредити - теглил съм и съм връщал много, даже нямаш и представа откога и колко. Винаги съм теглил колкото мога да върна и винаги съм си оставял пари за поне 3 вноски напред. Щом "тигъра" няма доход, освен да не връща какво друго да прави? Дай му ти, нали имаш сериозен бизнес, ще ти ги върне някой ден, а ако не ще си направил едно добро дело!