Как да купуваме линкове - Добри практики за начинаещи и не само

GeorgeG

Active Member
Купуването на линкове може да е много полезно за сайта ви, но може и да ви навреди, за това преди да си купите линкове ей така, е добре да спазвате някои елементарни правила.

1. PR не се ъпдейтва от Гугъл и не е фактор при избиране на сайт за линкове, запомнете го това, че е важно и много хора не могат да го съзнаят. Това е само показател за историята на сайта от преди време.
2. Не купувайте линкове на сляпо, т.е от сайтове, които не знаете предварително, защото ви трябва url-to, за да можете да го проучите.

Как да проучим сайт, след като знаем адреса му(url)?

1. На каква тема е сайта? Искате линкове само от сайтове, свързани по тема с вашия. Ако е технологии, искате линк от технологичен сайт, не от моден или за диети.
2. Влезте в сайта и вижте дизайна, какво ви прави впечатление? Основна WordPress тема ли е или изглежда професионално? Пожелателно е да е с уникален дизайн.
3. Вижте първите 3-4 блог поста, където ще е и вашия пост с линк. Четат ли се или са генерирани с програма(spin text)? Идете в http://copyscape.com/ и проверете линковете на тези постове дали са с уникално съдържание. Искате уникални статии, които не са автоматично генерирани. Ако са дупликати, не искате линк от този сайт.
4. Напишете името на домейна в Гугъл, примерно saitzalinkove.com и трябва да излезе на първо място. Ако не илезе, сайта има пеналти и не искате линк от него.
5. Направете си безплатен акаунт в https://majestic.com/ и напишете домейна в сърча. Искате TrustFlow най-малко 15 и CitationFlow около 15, по малко е по-добре, но да не е прекалено повече от TrustFlow-a и поне 20 различни IP-та, които да линкват към този домейн. Не линка, не домейна - IP-та.

Съвет: Проверете го с www. и без www защото има разлика. Горните стойности ви трябват поне за единия вариант.

6. Направете си безплатен акаунт в https://ahrefs.com/. Сложете домейна в сърча и най-долу вижте облака от думи. Да няма ясно изразени спам фрази и колкото по-разнороден, толкова по-добре.

7. Искате на страницата, в която е поста ви, да няма повече от 5-10 изходящи линка, а на началната на блога(сайта) не повече от 20-30.

8. Отивате на http://www.whoishostingthis.com, пишете името на домейна и виждате хостинга. Не искате сайтове от безплатни хостинги, SEO хостинги и т.н. Ако хостинг компанията е бранд, който разпознавате, още по-добре.

Къде да са разположени линковете?

Най-силни са линкове от контекста, т.е от пост, обграден с ключови думи с качествено уникално съдържание, който линква към свързан ресурс на вашия сайт. Вклчете в поста 1-2 линка към сайтове като wikipedia и т.н с висок авторитет, снимки и видео. Това също помага.

Не искате линкове от сайдбари, футъри и хедъри, които са разположени на целия сайт, директно линкващи към вашия сайт

Ако от homepage-а на страницата има перманентен линк към поста, това е още по-силно, но струва повече пари. Ако си заслужава домейна, направете го.

Има и други критерии, но тези са ви предостатъчни, за да си купувате линкове от качествени домейни, които да помагат на сайта ви, не да му пречат, а и да знаете за какво да използнате най-рационално ресурсите си.

И да, PBN-ите все още работят, ако използвате горните критерии при купуване на домейни плюс още два три тирка, можете да си направите лична мрежа от качествени ресурси, които да линкват към вас. Изпитано е, работи.
 
Последно редактирано:
От: Как да купуваме линкове - Добри практики за начинаещи и не само

Много полезно how to. От време оно се знае, че PR вече не е фактор, а се гледа CF, TF & DA & PA
 
От: Как да купуваме линкове - Добри практики за начинаещи и не само

Така е да, написах го, защото ако се разровиш във форума, много хора купуват / продават линкове само на база на PR и 90% от нещата, които съм споменал горе и които са същината на определянето дали даден линк е добър или не, не се гледат.
 
От: Как да купуваме линкове - Добри практики за начинаещи и не само

Прав си, доста народ все още се лъже по тоя пуст PR...
 
От: Как да купуваме линкове - Добри практики за начинаещи и не само

Моля, надявам се да ти свърши работа :) Добавих и фактора хостинг, който също е важен, но го бях пропуснал.
 
От: Как да купуваме линкове - Добри практики за начинаещи и не само

...И естествено го правиш без да те фанат ! :D
 

Горе