Как да направим бизнес предложение?!

stroej

Active Member
Преди време доста често се появяваше обява във форума с невероятна оферта. Точно те имаха: сайтове с потенциал, огромни печалби и и т.н. Естествено началната инвестиция не беше хич малка...

Ето няколко съвета ако сте решили да продавате идея, да отправяте бизнес предложение или сайт с потенциал.

1. Изследвайте пазара.
Запазете данните и фактите, които сте събрали. Кажете, че ги предоставяте безусловно на новия собственик.

2. Направете стратегия за развитие.
Не може да искате сума пара, а да не можете да кажете точка по точка как мислите да стигнете до печалбата, от която ще започне да се избива инвестицията.

3. Създайте бизнес план.
Колкото и кратък да бъде вашия план за действие това няма значение. Важното е да е действащ, да вярвате в неговия успех и да можете да докажете, че ще успеете.

4. Направете презентация.
Все ще се намерят хора, които ще искат да погледнат това, което продавате. Не може на всеки да казвате идеята си от-до. За това най-добре си направете кратка презентация и подскажете на хората, че ноу-хау ще получи бъдещия собственик или партньор.

5. Определете цена и период.
Цената според мен лесно се определя, а времето не. Не може да искате 5000 лв, а да кажете, че до 10 години ще се избият парите. Някак си е нерентабилно. Оценете труда си справедливо. Времето го изчислете според бизнес плана, стратегията и пазара.

6. Установете ясно регламентирани права.
Ако търсите партньор кажете му колко % ще е неговото участие. Ако продавате идея кажете какво получава бъдещия собственик. Има случай, в които купувача и продавача не се разбират и естествено става недоразумения. Пример: продавате сайта, но не и хостинга. Забравяте да го опоменете и от тук идват споровете.

7. Указвайте пълно съдействие.
Продавача печели най-много клиенти, когато помага на купувача. Бъдете отворен към отговарянето на всякакви въпроси. Указвайте помощ при възникнали проблеми даже и след продажбата.
 
От: Как да направим бизнес предложение?!

Хвани и пиши на @Blinky / @Coolice да ти сменят никнейма, че като видя тоя ник и ми става смешно.
 
От: Как да направим бизнес предложение?!

"Айш бате дай на гаща плява дайдеш нащу магари!"
 
Re: От: Как да направим бизнес предложение?!

"Айш бате дай на гаща плява дайдеш нащу магари!"

Хайде сега се опитай това да мине през Гошо преводача :p
 
От: Как да направим бизнес предложение?!

Наистина полезна информация. Благодаря.
 

Горе