Как да направя фото конкурс във Фейсбук ?

Идеята ми е да има отделен "ТАБ" с име примерно "Конкурс" и там потребителите да могат да качват снимки и данни. Други хора да ги харесват и така този с най-много харесвания печели.

Гледах много компании го предлагат това, но срещу доста солидни суми (поне за мен). Мисля, че има начин да се направи, чрез FBML, но незнам как и какво ми е нужно.

Има ли някой с опит и познания да ми помогне ?
 
От: Как да направя фото конкурс във Фейсбук ?

Допада ми идеята за конкурса :) От опит с подобен конкурс знам обаче, че потребителите много лесно могат да злоупотребят (не е чудно, но все пак), има групи във ФБ, други оферти, с който да се разменят лайкове и т.н. С други думи, няма да е вайръл ефекта, ще има вайръл елемент да споделят, но от друга страна ще имаш и чисто спамърски потребители, които някой е поканил да лайкват. После негативът е, че комюнитото ще се възмути от механизма на лайковете и от това, че не най-хубавата снимка ще спечели реално. Ако направиш такъв конкурс обаче, вижда ми се по-добре да се изтегли наградата с томбола (трябва нотариус доколкото знам обаче). Друго, което се сещам е, че не може в профилната снимка да промотираш конкурса, трябва хубав да разгледаш правилата за конкурси, че конкурентите само чакат да докладват. Как ще промотираш - с реклама във ФБ ли? Хитър вариант е според мен да направиш страница на сайта да кажеш за конкурса и нея да промотираш във ФБ, ако можеш (не съм 100%) сигурна и който я сподели, лайкне и публикува да участва в конкурса:) (вж. правилата първо). След това с томбола и всички ще са доволни. Ако мога да помогна нещо, пиши ми и успех:)
 
От: Как да направя фото конкурс във Фейсбук ?

По стария начин с качване на снимка на дадена страница във fb и след това viral share не става, защото хората, които like-ват снимката не е нужно вече да like-ват и страницата. А май като пишеш под дадена снимка, която те са харесали не им излиза съобщение (за това не съм сигурен).

Много тъпо... :)
 
От: Как да направя фото конкурс във Фейсбук ?

Има едно приложение, което има 14 дневен пробен срок, т.е. можеш да си направиш един кратък конкурс безплатно. Ако те интересува пиши ми ЛС да ти кажа кое е ;)
 

Горе