От: Как да направя redirect 301 на всички стари линкове в .htaccess
Добро утро.
Редиректването е пипкава работа... защото никой не взима в предвид, че трябва да се редиректват Живи линкове, които стоят някъде във форуми и са били носител на голям трафик. Примерно аз имам 4 линка в бг-мама
тях задължително бих ги редиректнал към новите и абсолютно същи места в сайта - ако ми се наложи де.
Трябва да се видят въобще колко линка сочат към сайта.............. иначе другите линкове, които са индексирани от търсачките май не са проблем - тях никой не ги ползва. Тях търсачката ще ги махне от индекса до 30 дни след като ги засече...
Обикновенно редиректват категория / старият линк към новото място / - ама пак ако си струва де.
Така, че ползвайте инструменти и направете Таблица, която да подредите важни линкове сочещи към вас от чужди сайтове/форуми и Социални мрежи.....
Стамене, пазиш ли някакви статистики за твърденията си?
От УЕ-Тулса мога да извадя статистика - от Логовете на сървър/сайт също ... в един от сайтовете ни, на който не съм собственик - но го управлявам бях поискал да изтрият всички линкове, които водят към 404 - но не одобриха идеята ми. Сега 404 е най-посещаваното място по Трафик!!!! Много непрофесионално - а сайта е къстъм и създателите на сайта, дори не знаеха, че като изключиш продукт от магазина - той не се вижда за потребителите на магазина - ДА така е - но линка е жив ако седи в някой форум и продукта въпреки, че е изключен може да се достъпва през линка.
Докато разбера това мина един месец и се чудех КАК поръчват изключени продукти.
Правилното правило за такива линкове е - да редиректва към категорията в която е бил продукта. Ама честно да ви кажа никой не ми вярва, че за всичко в интернет и сайтовете в него си има спуснати правила - написани и описани.
Изчезвам на работа ..... насъбрали са се яко поръчки през почивните дни - днес ще е лудница