Как да оптимизирам моята WordPress база данни за бърза работа?

hafer

New Member
Здравейте всички,

Търся съвет за оптимизиране на базата данни на WordPress за по-добра производителност. Използвам WooCommerce и съм любопитен дали индексирането е от полза за моята настройка. Ако е така, може ли някой да ме насочи как да внедря ефективно индексирането?

Отворен съм и за всякакви общи съвети или най-добри практики за оптимизиране на бази данни. Благодаря предварително https://omegle.onl/ vshare !

1. Първо, направи си бекъп! Да не ревеш после, ако нещо се счупи.

2. Провери кои колони в таблиците най-често участват в WHERE, ORDER BY и JOIN. На тях им трябва индекс.

• За WooCommerce това са главно wp_postmeta, wp_posts и wp_wc_order_stats.

3. Ползвай SQL заявки или някой плъгин като WP-Optimize. Ето примерно как се добавя индекс:

ALTER TABLE wp_postmeta ADD INDEX meta_key_index (meta_key);

Лесно, а?

Изчисти си базата! Ползвай плъгини като WP-Sweep, за да махнеш стари ревизии, чернови, неизползвани метаданни.
Минимизирай плъгините – всеки боклук, който си сложил, товари базата. Махай ненужните.
Кеширане! Включи някой кеширащ плъгин като WP Rocket.

И сега малко хейт:

Брат, ако ползваш WooCommerce на споделен хостинг, не се чуди защо сайтът ти е по-бавен от Dial-Up интернет. Инвестирай в приличен VPS или хостинг, оптимизиран за WordPress. Никое индексиране няма да те спаси, ако хостингът ти е трагедия.

Айде, успех! И не слагай 100 плъгина, че пак ще ревеш тук.

Горе