Как да останем продуктивни, работейки от вкъщи

От: Как да останем продуктивни, работейки от вкъщи

При мен зависи главно от музата, ако съм в настроение за работа, ям клавиатурата, ама понякога си трябва ден почивка, за да презаредиш далеч от компа.

Вкъщи както работя спестявам време за ставане и бързане да не закъснея.Така сам трябва да се мотивирам да бачкам а не някои шев да седи на главата ми

Снимайте си работните места да видим как сте си направили Вашата обстановка ;)

Последно редактирано:

Тая статия е тип:
Да я напиша да я види гугъл и да ми влязат в сайта...
Много думи, а не научаваш нищо.
Тия неща няма как да станат, освен някой педантичен лудак, преди да го тресне последната фаза.

Няма да си снимам работното място, защото въобще не прилича на такова :D

Моето пък си е обикновено - празно бюро един монитор и един лаптоп и тефтер за някакви записки. :)

Статията е дава някакви идеи какво да правиш, но не адванс хората няма как да научат нещо ново, а по-скоро да добавят. :) В коментарите може да се види нещо ново по-скоро. ;)

И за съжаление, както и да го мислех, няма такива сърчове. Ако някое друго съчетание от тях може да се тайпне и да излиза статията, няма лошо.

Много важно е да има цветя или някаква растителност и максимум на час -два да я гледаме и с това се спасяваме от главоболие и имаме свеш въздух което е много важно.Също така трябва да има вещи от дома ,че да си представяме не че работим а че сме си вкъщи и не праим нищо :)

Ние с нандито няма да показваме също, да не видите как сме омачкали чаршафите след снощния бой :rolleyes: :-o :lol:

От: Re: Как да останем продуктивни, работейки от вкъщи

Душко това важи с пълна сила за всички държавни работници, че чак се и кефят, че за това им плащали да си клатят краката по цял ден. :lol:
Ами то си е въпрос на самодисциплина, а не на работно място. Аз съм виждала хора, които на работното си място (извън дома им) цял ден дърдорят с колеги или по телефона или си чоплят ноктите или люпят семки...и ако не ги види шефа се скатават. Когато работиш за себе си ставаш по-отговорен и дисциплиниран, независимо къде се трудиш. Хайде, почивката свърши - една цигара и се залавяме за работа.:)

Ние с нандито няма да показваме също, да не видите как сме омачкали чаршафите след снощния бой :rolleyes: :-o :lol:

Ма ние там не работим, а разпускаме напрежението и други флуиди - що заблуждаваш хората....:rolleyes:

Няма душко обещавам. :)
Ма ние там не работим, а разпускаме напрежението и други флуиди - що заблуждаваш хората....:rolleyes:

Е, браво! Уцелили сте се идеално! Дори си пасвате и в политическите пристрастия. На времето през 90-те имаше много разводи поради политическа несъвместимост. Не се майтапя, имаше подобна шокираща статистика. Та, ако късате синджира поне няма да е от това :).

Сега ще ни излезе приказка у форума значи :clap:
Той блинки е виновен, той първи ни подскукурноса в другата тема :-o

Айде по темата, ей така за разнообразие. :)

По темата: Добре е да нямате приятелки, които мислят, че не работите сериозно, щом работите вкъщи и да идват на кафе и сладки приказки за по час-час и нещо, през техния почивен ден.

Колкото до самата продуктивност: Скоро гледах един филм, в който героинята изживяваше творечска криза, а трябваше да направи презентация в кратък срок, та мацката реши и се напуши и освен, че подпали чехлите взе, че направи перфектен проект. Предимството на това да работиш вкъщи е, че можеш да пробваш и тоя метод - на работно място, сред други хора не е много удачно, предполагам. Някой пробвал ли е тоя метод и ако действа да даде номера на дилъра си.:)

По темата бюро, щайга + монитор клавиатура, мишка, ама най-важно е желанието и мотивацията.
Психологическото спокойствие и , абе има много фактори братле, но какво да ги обсъждаме. :)
Айде по темата, ей така за разнообразие. :)

Лично при мен основният проблем при работата в къщи е липсващата понягога inspiration. Някои му казват вдъхновение, други муза, трети тръпка, четвърти идея, пети хрумка... или ЕВРИКА :).
Ще се изненадате, но най-великите идеи, които са ми хрумвали са били по време на ... пускането на една вода. Никога не пропускайте да мислите за проблема, докато "чуруликате" в WC-то. (е без да се прекалява с тръскането, че то може да се превърне в ... душене на делфинчето или... бе може и теракота да се напука, ако много се въодушевите). Всъщност добра работа върши и занимаването с всяка дейност, която не е свързана с търсенето на решение/вдъхновение за конкретния проблем/задача. На мен ми помага и разходка с фотоапарат, ако много съм задрал. Работата в къщи обикновено е свързана с някакъв вид творчество, а то е като ловенето на риба. Не е налично по всяко време, а когато е налично, може да те е гепил айляка.

Лично при мен основният проблем при работата в къщи е липсващата понягога inspiration. Някои му казват вдъхновение, други муза, трети тръпка, четвърти идея, пети хрумка... или ЕВРИКА :).
Ще се изненадате, но най-великите идеи, които са ми хрумвали са били по време на ... пускането на една вода. Никога не пропускайте да мислите за проблема, докато "чуруликате" в WC-то. (е без да се прекалява с тръскането, че то може да се превърне в ... душене на делфинчето или... бе може и теракота да се напука, ако много се въодушевите). Всъщност добра работа върши и занимаването с всяка дейност, която не е свързана с търсенето на решение/вдъхновение за конкретния проблем/задача. На мен ми помага и разходка с фотоапарат, ако много съм задрал. Работата в къщи обикновено е свързана с някакъв вид творчество, а то е като ловенето на риба. Не е налично по всяко време, а когато е налично, може да те е гепил айляка.

На мен пък ''Евриката'' ми идва винаги, точно когато се събудя - преди да съм се разсънила, докато още съзнанието не е заработило напълно и говори подсъзнанието. Ей тва животинче ''подсъзнанието'' ако успеем да го чуваме по-често ще сме всесилни. От там идват и вдъхновението и хрумките и идеите и интуицията. На теб явно подсъзнанието ти говори, докато ...чуруликаш?:)

На мен ми идват, само когато съм мотивиран, а за да съм мотивиран ми трябва бой :-o :rolleyes:
Душко няма да хвърлям повече камъни ама кво да направя вдъхнових се. :rolleyes:

В интерес на истината, особено при мен, ако няма за кой да правя нещо направо загивам психически, а от там и всичко пада (от към работа).
Спирам да влизам в подробности, не е важно мястото на което работиш важното е как се чувстваш. :)

Горе