blackout8
Well-Known Member
От: От: Как да оцелеем и правим бизнес в Кенефа (България)
Ти обаче ме кефиш - хал хабер си нямаш от неща, ама даваш зор.
Всеки клиент извън БГ да трябва си рег. по ДДС.
Ти няма какво да доказваш - при покупка клиента си избира местонахождение и на тази база издаваш каквото и да е. Ако почнат проверки на НАП те ще трябват да доказват какво и да е било, а не ти!
Говорил съм със счетито си и тя ми обясни точно това при въвеждането на данните изискваш от клиента местонахождение и го издаваш на базата на това което е въвел!
Прост пример купи си тема от themeforest на evanto купи ги чрез тях и избери БГ ще видиш 20% ддс след това избери Австралия и ще плащаш нищо!
Абе нз какво няма, обаче аз ходих на проверка в НАП и съм сигурен, че и на тях самите работата с интернет-а и онлайн бизнеса не им е ясна.
Тва от своя страна не им пречи, да те проверят и глобят по някакви техни тълкувания на законите. Евро директивите и тълкуванията на НАП понякога сериозно се разминават, а друг път се позовават на разни измислени случаи и практики.
Та ако те проверят, ще им да спорите "кое как е и защо е", главно поради факта, че и те не са наясно съвсем.
Елементарен пример е с доказването на местоположението на клиентите. Ти може да твърдиш, че клиента ти е в Америка и не трябва да плащаш ДДС, обаче е много размит начинът по - който трябва да го докажеш.
Ако е физическо лице, ще му засечеш IP, адрес и прочие глупости, които пак може да се успорят. Ами ако е фирма в USA, дори и да имаш данъчен номер, според нашите данъчни трябва да се снабдиш с документ, че фирмата си плаща данъците там, за да махнеш данъка тука.
На всеки клиент извън ЕС документи ли ще искаш?
Ти обаче ме кефиш - хал хабер си нямаш от неща, ама даваш зор.
Всеки клиент извън БГ да трябва си рег. по ДДС.
Ти няма какво да доказваш - при покупка клиента си избира местонахождение и на тази база издаваш каквото и да е. Ако почнат проверки на НАП те ще трябват да доказват какво и да е било, а не ти!
Говорил съм със счетито си и тя ми обясни точно това при въвеждането на данните изискваш от клиента местонахождение и го издаваш на базата на това което е въвел!
Прост пример купи си тема от themeforest на evanto купи ги чрез тях и избери БГ ще видиш 20% ддс след това избери Австралия и ще плащаш нищо!