Как да печелим пари от ютуб?

cumo_bg

Member
Гледах една тема имаше за това, понеже имам един канал направен експериментално в ютуб с тази цел да разбера какво как се печели там, но в последствие се зарибих и си правя клипове. Та ето какво казва моят скромен опит за това:

1. Идея за АВТОРСКО видео (Да се вижда само твоята муцуна, звуците и музиката да създадени от теб).
2. Да го снимаш с подходяща техника (Първите видеа ги правих с HD web камера за 30 лева, след това си купих Сони) все пак ако идеята ти е интересна трябва да се покаже по подобаващ начин, не да се вижда едно черно петно а отзад слънцето.
3. Като си наснимал материала, да го обработиш, аз използвам Adobe Premiere, мисля че Adobe Premiere pro 2.0 вече е безплатна, ще свърши работа на всеки, не е трудна за използване, но трябва да си поиграе, човек с настройките, ако трябва ще помагам. Много хубаво трябва да гледате звука, каква му е силата, потенциометъра трябва почти да стига червената граница.
4. Качваш го в ютуб, първоначално може да не ти дава повече от 15 минути, но много моля никой няма време да гледа някой повече от 4 минути, дори и порно филмите не се гледат повече от 4 минути (освен ако не гледаш любовта на живота).
5. Идвам момента за монетизиране, ако нямаш бутон за монетизиране, трябва да смениш държавата (не съм го правил отдавна, може вече за БГ да има): Видеомениджър - отдясно "Настройки на канала" - Разширени - там трябва да видите държавата. Трябва да се свърже с адсенс акаунт понеже аз имах такъв вече ми бе по-лесно ето тук съм го показал към края на видеото как става връзката, но за жалост е за старата версия на ютуб, но поне ще придобиете представа какво да търсите в гугъл със сигурност го има обяснено за новия лейаут.
6. Ютуб, ни е одобрил клип, монетизирал го е, да ама никой няма да ви го види.
6.1. Трябва да се изберат хубави ключови думи, подхождащи на видеото.
6.2. Трябва да има и описание към клипа, колкото по-дълго изпълнено с ключови думи свързани със заглавието толкова по-добре.
6.3. Започване на "спам" (разбира се не нагъл и грозен, така че да ви намразят и да им досаждате) във всички социалки. Ако е интересно и е актуално, юзърите на социалките ще спамят вместо вас.
7. Направили сте първите си 1000 гледания да ама сте спечелили едва 0.50 цента, а сте си изгубили сумати време от което сте могли да спечелите много повече.
7.1. Ако клипа ви е към българската аудитория, можете да печелите по 0.50 цента до 1.00 евро на 1000 гледания, но това е най-добрите случаи (аз имам за цялото съществуване, вече 1 година, 33 клипа, 34 500 гледания $16,37*, като от тези 34 500, около 12 - 13 хиляди не са монетизирани).
7.2. Ако аудиторията ви е англоезична тогава парите скачат доста от 3.00 евро до 10.00 евро на 1000 гледания, но там е и трудно и по-лесно за пробиване, там вече се иска маркетинг, ПР и много много добри клипове.
8. Както във всяко нещо за да се получи и тук се иска много търпение, учене от грешките, усъвършенстване, идеи, относно хейтърите, ако не си пълен дебил те почти няма да се виждат.

999. Другия начин да печелите пари с видео, е игрите, качване на реплей с игра или директно стриймване в twitch. Но за целта трябва да се присъедините, към някоя гейм нетуърк, след като сте одобрени. Така имате възможност да монетизирате клиповете си, но 60% за вас 40%, това съотношение е най-срещаното.

Това е доста интересна и приятна ниша, ако някой има въпроси да пита, ще отговарям и ще помагам с каквото мога, ако нещо съм изпуснал, нека някой да добави, колкото повече толкова по-добре.
А това е моят канал, в него има няколко клипа обяснение за ютуб и монетизирането. Ако не ви отговоря тук, директно в канала питайте, понеже там влизам по-често, нищо че скоро не съм правил някое видео...
Успех!
 
1. Нямам подходяща техника и не искам да имам. Имам трафик и ме интересува само монетизирането. Позволено ли ми е да правя компилация от аматьорски клипчета, без те да бъдат прехнати, заради авторски права?

2. Ще ме усетят ли ако поръчам usa youtube views за вдигане на рейтинга на клипа?

3. Ще пуснеш ли статистика на твой клип с добра монетизация?
 
От: Как да печелим пари от ютуб?

1. Ако клиповете са твои няма да ти ги премахнат, ако са на някой друг и са аматьорски, ще печелиш, ще печелиш и в един момент, ако собственика ги види, а ти не си искал разрешението му, като подаде оплакване и оплакването му го приемат, получава първо предупреждение и така до 3, след което бан напрофила и запор на адсенса. Предупрежденията имат давност 6 месеца, 1 година.

2. Това не го разбрах, как така поръчваш usa youtube views?

3. $2,69 - 1 366 Това го отдавам на думите за приходи в заглавието. Общо взето ако клипа е финансово насочен, има като чели повече приходи това сега го забелязах...
 

Горе