От: Как да правим линк билдинг на аффилиейт сайт
Отговарям точка по точка, но имай предвид, че и аз не съм ги ползвал много, едно 5-6 статии съм пуснал само.
1/ Плащането за про акаунт има само един смисъл - за правото да пускаш статии в Articles Gallery. Те пишат и други, като например достъп до затворената част на форума, ама аз от тази секция нищо полезно не забелязах. Та публикуваш статия в Article Gallery, който я хареса - цъква един бутон, накрая ти си избираш на кого да да я дадеш. Твоите линкове са в Био-то (добре е всеки път да е уникално), ако имаш линк към свой сайт в самата статия, отбелязваш го, така че всеки да може да види накъде води. Тука един съвет от мен, гледайте подобни self-serving links да сочат към наистина релевантна и добра статия от собствения сайт, така никой няма да прави криви физиономии, че линкваш към някакво шитаво ревю, от друга страна дори може да им хареса собственото ти съдържание и да отнесеш малко социална активност. Като цяло са малко схванати в оня форум и вс се правят, че афф е лошо нещо не гледат с мн добро око на простични афф сайтове, които гравитират основно около 5-6 ревюта.
От моите статии които съм пускал, които не са кой знае колко уникално добри (един индиец ги написа бързи и евтино), за 2 дни по около 20-на желаещи, най-различни сайтове, последната отиде тук: hivehealthmedia.com
2/ Не си спомням да съм се стараел да изпълнявам някакви изисквания, освен че си попълних профила, ама то нямаше как, все нещо святкаше и ми напомняше. Постовете си дойдоха от само себе си, след като писах във форума.
3/ Адваш каквото си искаш портфолио, линкваш каквото си искаш, може да нямат нищо общо. Така е при мен.
4/ Публикуването според зависи, от следващия ден, до следващата седмица.
5/ Не знам, не съм разучава, но със сигурност е донесло положителен ефект на създателката на сайта Ann Smarty
При една добра стратегия със сигурност ще има ефект, статии на множество различни домейни, ако човек се постарае - социална активност, директен трафик, набиване на бранд. Както съм ги мислел аз нещата най-голяма полза би имало да се ползва като white hat техника, а не като начин да пръснеш 1000 статии в 1000 блога. Не че последното е невъзможно, но идва малко скъпо - поне 3000$ при цена $3 за статия от 500 думи.
6/ Освен в галерията, съвсем спокойно можеш да пуснеш тема, че търсиш блог за статията ти, или да разгледаш подфорумите, за блогове които търсят статии. Тогава вече можеш да се договориш да имаш линк и в поста, а не само в биото. От скромния ми опит като че ли повечето имат нещо против да се линкваш от статията, или изобщо да линкваш каквото и да е, освен към мега авторитетни сайтове, май малко ги е страх от наказания от Г. Аз лично това го намирам за странно, най-големите блогове си линкват на поразия и не ги е*е, а и какво по-натурално да линкнеш някого от статията. Г не го забранява и не се сърди, не те наказва за 2-3 линка...
Наистина се води white-hat техника, ама според мен няма да е такава след 1-2 години, когато всички се пуснат масово да го ползват. За сега знам за още 2 подобни на myblogguest.com директории, които скоро ще бъдат пуснати и със сигурност ще има нещо, с което да заинтересуват спамерите
За сега обаче е добра система, особено ако е обмислено начинание.
Между другото съвсем скоро четох една статия в доста добър афф и сео блог, нещо от рода на Как да направим сео на афф сайт за диети, хубав пост беше, от най-четените в блога, а авторът линкваше към някакъв смотан сайт за отслабване и хапчета. Просто пример и идея, че не задължително да постваш статии само в сайтове със сродна на твоя сайт тематика.