От: Как да правим пари!
Не ме кефят такива теми. Кажи за какво се разказва поне, какви изводи си си направил. Дал си някакъв линк към замундата, ама аз примерно нямам регистрация там и ме мързи да си правя.
Тайната е пълнометражен филм, който представя Голямата тайна на Вселената. Тя се е предавала от уста на уста през годините и е просъществувала през вековете. Това е тайната за всичко - тайната на неограниченото щастие, здраве, пари, отношения, любов, младост – всичко, което някога сте искали. Всичката информация от която ще имате нужда, за да разберете и живеете с Тайната. Водещите учени, писатели и философи ще ви разкрият Тайната, която е променила напълно живота на всеки, който я е разбрал - Платон, Нютон, Карнеги, Бетовен, Шекспир, Айнщайн.
Toзи филм ви показва, стъпка по стъпка, как да промените живота си към по-добро. С помощта на един прост закон -- Законът за привличането. Нямам в предвид земното привличане. А законът, изразен по нашенски "Каквото повикало, такова се обадило".
Мнозинството хора си мислят, че мисълта е нещо лично, започва и свършва в тях. Голяма грешка! Като част от общия човешки организъм ("колективното несъзнателно" на Карл Юнг) нашите мисли и чувства се разнасят като вълни във всеки човек. И като магнит привличат събития, хора, ситуации към нас.
Във филма са изложени разбираемо и просто тези закони за привличане и как да ги използваме за нас и за доброто на човечеството.
Това е резюмето от филма.
--------------------------
П.П.: Не знам дали става въпрос за същия филм (понеже все още не съм го гледала), но бяха разказали веднъж мои приятели, че гледали някакъв филм, в който се разказва за силата на желанието или по-точно, че колкото по-силно желаеш едно нещо, толкова по-голяма вероятност има то да се сбъдне.
Като се споменава една история за човек, който много искал да си купи собствена къща, дори я нарисувал такава, каквато иска да е и си я окачил на стената като всеки ден я гледал. Минали години и същия този човек направил състояние, закупил си къща, вече имал и семейство и се преместили в новия дом. Тогава, случайно сред старите вещи попаднал на снимката и се оказало, че къщата, която си е купил е досущ като тази на рисунката. Тоест, желанието му се сбъднало.
Причината била, че вселената не различава доброто от злото. Тоест, когато все си повтаряш примерно, че не ставаш за нищо, не можеш да постигнеш нищо в живота и т.н., то наистина няма да постигнеш, но ако вярваш в себе си и в своите възможности, то със сигурност ще получиш желаното.
Лично не съм гледала и не знам доколко е вярно това - може и да са пълни глупости, може и да не са.
Но моето мнение е, че все пак има нещо вярно, тъй като, като се обърна назад и си спомня какво съм искала, сега виждам, че го притежавам. Говоря за някакви малки предмети, не къщи и милиарди левове де...