От: Как да правим пари!
По-кратко, но със сходна идея като във филма:
Пътува си един мъж в понеделник сутрин в автобуса към работата. Стои си, мрачен и си мисли: "Живота - кофти работа, жената - кучка, приятелите ми - само използвачи..."
Зад него стои неговия ангел-хранител с бележник и записва: "Живота - кофти работа, жената - кучка, приятелите ми - само използвачи... Странно, отново същото. Но щом това иска, трябва да се изпълнява..."
Изгледал съм доста подобни на "Тайната" филмчета, както и съм изчел известна доза материали по подобни въпроси и като цяло, това мнение най се доближава до истината. И не е със сходна идея като с филма, когато изпитваш чувство на нужда и си казваш "Искам пари", ще получиш точно това - искане, не пари. Като цяло човек трябва да мисли обективно и да си преценява ситуацията и как може да я оправи по вече известните начини. "Чудеса" се случват, но може би само тогава когато човека е крайно измъчен и в безисходица, или просто когато няма накъде по-зле. А идеята ви за чудо не трябва да бъде ограничена до пари от нищото или пък оздравяване от нелечима болест, а просто промяна на душевното ви състояние и излизане от състоянието на 'Ад'.
Не си мислете, че ще прочетете или видите някоя "тайна" или трик, ще хакнете живота и ще имате каквото си поискате. Целта на живота е еволюция и решаване на проблеми, не магическото премахване на тези. Ако не нещо друго, живота е просто една поредица от уроци и задачи, с решение, което е уникално за вас. Авторите на тези филми и книги са направили милиони от продажбата им, казвайки на другите как да живеят добре, при положение, че докато са си писали книгата, дори те не са го знаели. Това е бил техния начин, вашият ще е друг.
Като цяло, като ги четете тези неща или гледате подобни филми - съмнявайте се. Вижте идеята, преценете за себе си колко е вярна и в какво сте способни да повярвате и си извлечете някакъв извод или поука. Не приемайте на сляпо всичките тези идеи за закон, просто защото те са точно това - идеи. За мен книгата, която ми промени мисленето на 90% беше "Разговори с Бога" (не са типичните религиозни и сектантски глупости, може да я прочетете без да се страхувате, че ще отидете в ада
), и дори в нея има някои неща, с които не съм съгласен в момента.
Та, с две думи - бъдете мъдри.
Поздрави!