От: Как да продаваме по няколко домейна месечно
Малко новости от последните 10-на дена свързани с покупката и продажбата на домейни.
На принципа проба/грешка започнах да пробвам как се случва нещата в някой от основните социални мрежи ( Фейсбук, Туитър и ЛинкедИн ) и ето какви са ми наблюденията за период от около 2 мецеца.
Във Фейса има много групи и страници свързани с продажба и покупка на домейни и е хубаво да сте там, не се случват много сделки, но определено може да попаднете на нещо много изгодно, фенове на страницата ми не направих много, но колкото толкова.
Туитър - тук е малко по-раздвижено, а именно имам малко над 300 последователи за по-малко от 2 месеца ( натурални и това са хора свързани по някакъв начин с домейните ), сделка нямам, но шанса е 50/50.
Линкедин - за 2 месеца имам 500 връзки - определено много активна мрежа от хора, като някой от тях са предприемачи със собствен бизнес, а други работят в големи фирми и са потенцялни клиенти - Линкедин предоставя възможност да се публикуват постове ( може да се слага снимка, линкове и тн. с 2 думи поста ви може да бъде много атрактивен ) и ако имате много връзки всеки от вашите постове достига до прилична група от хора.
И сега по същество - как купих и продадох домейн с над 15 пъти възвращаемост на инвестицията.
Постоянно се рова в различни форуми, маркетплейси и идори ибей в търсенето на нещо изгодно и една вечер ми попадна приличен брандъбъл домейн ( няма да казвам кой е, и за колко е купен и продаден ). Домейна беше 8 годишен .СОМ, както казах брандъбъл и цената беше в долния сегмент на $ХХ - позачудих се известно време и направих малко рисърч и в крайна сметка го купих.
Какво направих след това - качих домейна на сайта ми, качих го и във Флипа каталога, в седо, пуснах линк към портфолиото ми в няколко форума, и започнах да редувам постое в линкедин - един пост в който давам полезна информация с дължина между 300 и 700 думи ( всеки път различно ) с пост в който представям някой от домейните ми за продан с линк към сайта ми или към портфолиото ми във флипа.
Не след дълго ( около 1 месец след покупката на въпросния брандъбъл .сом ) получих запитване през ЛинкедИн за този домейн - човек с който сме свързани в Линкедин ми беше пратил ЛС, кратко и ясно ( здравей интересувам се от домейна хххххх.сом ), отговорих му също толкова кратко и стегнато ( здравей, благодаря за интереса, домейна се продава на цена - горната граница на $ххх ) след 2 дена имах ново ЛС с отговор - ОК, цената е малко висока за мен, но е приемлива, как ще процедираме с плащането и прехвърлянето.......
За около месец получих над 15 пъти в повече от това което бях платил за въпросния домейн, та съвета ми е пробвайте на различни места с различна тактика, домейните все пак не са вафла "Боровец" и се продават малко по-трудно.
Със същата тактика, а именно ровене тук и там преди 2 дена купих ЛЛЛ.са на цена която е направо смешна.... та сега ще чакаме и ще видим какъв заек ще излезе от този храст.....
Надявам се инфото да е било полезно
Успех