Как да продължиш да се занимаваш с нещо, което обичаш и можеш да правиш само него, ако то не ти носи пари?
Това не е тема, в която ще дам отговор на този въпрос, а тема, в която го търся!
Моля всеки, който желае, да сподели мнение, ще съм благодарна!
Е да де, ама остава въпросът С какво да се занимаваш, за да печелиш пари, когато уменията ти се ограничават до въпросното хоби?
Е, нови умения... Просто много искаш да правиш едно нещо и това е. Например си художник и искаш да рисуваш, а не да строиш сгради, примерно.
Примера не е състоятелеин, не ти пречи да рисуваш и пак да си богат.
Ако не можеш да печелиш пари от хобито си, намираш човек, който да го монетаризира, печелите пари и ти му даваш 50% от сумата. Разбира се, това е само пример, може да му дадеш и 40 % или десятъка - 10%. А може също така и да си гадна и когато разбереш как става печеленето на парите, просто да го изгониш и да си вземаш всичките пари за себе си.
Благодаря на тези от вас, които ми обърнаха внимание!
Пускайки тази тема, аз визирах себе си! Нещата, с които обичам да се занимавам, най-общо са Да творя!
Най-много удоволствие ми доставя да правя Лого, Инфографики и Визитни картички. Бих правила и илюстрации, но просто не мога да рисувам добре...
Другото ми хоби е да правя бижута.
Отначало реших да правя бижута от скука, но после си казах "защо да не ги продам, а да трупат прахоляк по шкафовете"... Признавам си аз не бих носила повечето от бижутата, които тогава правех Както и да е, явно все пак някой ги харесваше, защото благодарение на братовчедка ми, която работи в едно курортно селище, успях да продам половината от тях.
Сега съм решила да правя отново бижута, но този път друг вид, които аз самата бих носила. Изработката на бижутата ще е свързана и с графичния дизайн, какво по-хубаво от това. Но ме е страх... че пак няма да мога да ги продам.
Признавам си, не съм от най-добрите търговци!
... ако хобито ти е да киснеш във фб.. ще продаваш статусите си....