От: Как да разпространя нов торрент тракер.
Здравейте.Как всеки ново отворен сайт и моят се нуждае от разпространяване
http://leechbg.org/ , но не знам как да го направя.Без да спамя и т.н по сайтовете и да досаждам на хората.Който желае ще влезе който не няма
но не знам дали има някакви системи за сайт който да предлага автоматична размяна на банери примерно или и аз не знам ако може да дадете някоя идея ?
Здравей. Стратегията при промотирането на подобен вид сайтове се крие предимно в брандинга им. Никой не е виждал кой знае какви реклами насам натам на Замундата или Арената, пък и даже да има, малко сайтове ги шерват, както и големите рекламодатели се дърпат да ги рекламират. Съдя предимно по Google, но и други големи мрежи сигурно също биха имали най-малкото специални условия за тях. Водят се все пак сайтове с определен статут.
Моята препоръка ще е да го наложиш като бранд. Направи си добро лого, името ми се вижда малко незапомнимо, но може и това да се наложи. Като начало погледни тук, в секцията
пазар за тънка реклама. Има добри оферти, нещо от рода на милиони импресии за няколко десетки левове на месец по различни типове сайтове. Хубавото е, че всякаква аудитория ти е потенциален записал се и използващ сайта ти. Но е важно да заделиш бюджет, който ще отиде в различни направления.
След това, бих препоръчал силно социално присъствие в сайтове като Facebook, Twitter, Google+. Създаването на профили там ще допълни инструментариума от канали, в който ще достигнеш до различни потребители. Към социалния маркетинг може да прибавиш и постове в някой друг голям форум или просто да стартираш тема от името на потребител, който се интересува от мнения за самия сайт. Какво мислят останалите, какво има там, всичко, което може да предизвика дискусии и коментари. А и от там и интерес.
Някоя друга статия в блог, PR материал. Сайтове, на които потребителите могат да видят нещо като ревю на сайта. Всичко, което може да допринесе за доброто му представяне пред всякаква аудитория. Но едно ще ти кажа, трябва да си с нещо отличително, което да привлича по-силно. По-лесно се бори пазара с отличителна черта. И всяко едно промотиране на сайта ще успява да взима максимума от кампанията.