От: Как да регистрирам фирма за 2 лева
какво си говорил на интервюто за да те вземат.Защото аз се усмихвам но нищо не става.
Само с усмихване не става. Даже не съм убеден, че усмихването е уместно в този случай.
Трябва да говориш уверено. Като ти задават въпроси трябва да отговаряш категорично. Не трябва да личи, че се колебаеш какво точно да отговориш (независимо дали се колебаеш или не).
Не е важно само какво се говори. Важно е и как се говори. Ако говориш така както пишеш е нормално да не те вземат. Писането ти е ужасно! Не го казвам с цел да се заяждам, а за да ти помогна. Проблемът в писането ти не е само неправилното поставяне на интервали, но и грешки в пунктуацията и граматиката. На места липсват цели думи в изреченията, които пишеш. Забелязах и грешно изписани думи ("печатни" грешки). Правилното писане и говорене не е важно само при "кандидатстване за работа", но и когато си търсиш клиенти (
ако успееш да се освободиш от шаблона "търся работа" и го замениш с по-гъвкавия "предлагам услуги" или нещо по-добро).
Ще споделя как
аз реших проблема си с граматиката на българския език. По български език имах недобри оценки. Затруднявах се да помня всичките сложни граматични правила. Обаче така се стекоха обстоятелствата, че на около 13 годишна възраст започнах да проявявам интереси в областта на естествените науки и по-специално физиката и електрониката. И започнах да
чета книги. Разбира се не по учебната програма (задължителните и препоръчителни книги по литература), защото мразех "ученето" както всяко нормално дете на тази възраст. Даже и задължителните за четене книги не съм чел (и едвам изкарвах тройката по български език и литература).
В резултат на четенето на книги се научих да спазвам граматичните правила без да се налага да уча и помня всички правила.
Правилното писане стана за мен интуитивно - без да се замислям за правилата.
Тогава нямаше форуми, в които да четеш неграмотно написани текстове. А книгите, които четях бяха написани без граматични грешки. Обаче забелязвам, че в последно време качеството на книгите падна значително. Жалко, че не мога да чета книгите в оригинал на английски (много по-бавно чета на английски главно заради ползването на речник), но май ще се наложи да го уча, защото тенденцията е качеството на българския език в книгите да пада...
А това твойто работа ли е -Freelancer ,не ти върви никакъв стаж.Каква пенсия ще вземаш един ден като се пенсионираш?
За тази цел си има "пенсионни осигуровки" и "пенсионни застраховки" (не съм много наясно с разликата между двете и дали има такава). Все още не съм правил проучване по въпроса, обаче ще ми се наложи...