Как да се индексирам в Bing и Yahoo?

monefff

Well-Known Member
Здравейте,

Понеже Google Ме е индексирал доста добре.. Дори имам няколко стабилни позиции на първите места, и имам хубав и качествен трафик от там.. сега искам да усея да индексирам сайта си в Bing и Yahoo..

В Google Имам 2,840 индексирани страници.
В Yahoo Имам около 20-25 индексирани страници.
В Bing Имам 21 индексирани страници.

Как мога да накарам тяхните ботове да индексират всички страници в моят уеб сайт.. те са горе долу 3,000.. Гоогле почти всичко ми е индексирало(да не кажа всичко)..

Някой сблъсквал ли се е с този проблем ? И има ли някакво решение?

Благодаря Предварително!

Поздрави,

От: Как да се индексирам в Bing и Yahoo?

А и също така за да не отварям нова тема ми е интересно нещо..

Понеже доста стабилно ми спамят блога, с някви спамерски коментари.. И искам да попитам, ако редактирам коментарите и пренасочвам линковете към статиите които са ми спамили, ще е добре ли за СЕО-то ?
Защото на този етап, като видя спамав коментар, го пренаписвам, слагам му ключовата ми дума и го пускам..

ЕДИТ: И другото интересно е, че спам коментарите които са ми нахакали в сайта(над 50 за 1 ден), са с линкове към Google/Yahoo/Bing... някаква информация защо е това ?

Поздрави,

Като начало си добавете sitemaps в уебмастърс тулс на Бинг. Обикновено това помага поне да влезете в индекса.

Аз пък имам първо място по ключови думи в Бинг и Яхоооо , а Г. ме бута на 2 до 11 позиция в зависимост от думите :)

Ако вече си си събмитнал сайтмапа в бинг/съответно яху уебмастър тулс почти няма какво друго да направиш. Захапват бавно, трудно и много по-малко от гугъла.
Бинг има опция да му сервираш на мънички порции до 50 линка на месец, но предвид количеството, което имаш начинанието е безсмислено ;)

Понеже доста стабилно ми спамят блога, с някви спамерски коментари.. И искам да попитам, ако редактирам коментарите и пренасочвам линковете към статиите които са ми спамили, ще е добре ли за СЕО-то ?
пренасочвай ги към други страници в твоя блог. Да, добре ще е

Благодаря за отговорите! :)

Направих си Bing и Yahoo регистрации и си сложих Sitemap-а там и всичко е ОК :)

А интерено ми е нещо друго.. Защо ми пишат коментари с линкове сочещи към Google/Bing/Yahoo ? По-принцип като пишеш спам коментар от SB или от някой друг софтуер би трябвало да води към сайта ти... Защо тея хора ме спамят с такива линкове..?
И добре ли ще е, ако нали пренаписвам коментари и слагам сочещи линкове към Wikipedia Примерно..
И някой коментари примерно ще сочат към други статии(игри) от сайта ми.

Поздрави,

Възможно е линковете към Google/Bing/Yahoo да са от начинаещ SB потребител, който си прави тренировъчни тестове.

http://arthackers.net/2011/02/bing-sucks-hard/

Не знам, аз пък винаги излизам на първи позиции из яхуту и бинга, може би щото ползвам keyword домейни, никога не съм субмитвал в техните малумни уебмастер-туулс.
Как и съм писал в статията:
Domain keyword stuffing works great on BING. If you have domain : keyword 1-keyword 2.com – you can rank easy on top positions.

Тествано и проверено.

Alan ти беше споменал, че не ползваш sitemaps. Щом не ползваш и техните тулове, значи само keyword домейн е достатъчен за челни позиции в Yahoo и Bing? Останалата част от оптимизацията си едно към едно с Google?

Ми аз не ги следя тия яхута и бингута, правя си линкове и това е, а тоя сайтмап закакво ми е? гугъл си ме индексира и без тях, те не помагат за по-горни позиции, аз така си действам...

след проверка преди време, всичките ми домейни дето имат exact match keywords в домейн името са на топ позиции в яхуто и бинга, ама трафика е мега слаб от там. доколкото знам важат следните неща за on page-to дето може да ви избута в яху, бинга:
- keyword в домейна
- абе май само това знам ;)

пс : не знам дали е едно към едно, просто домейна е от голямо значение за тия маймуни от бинга и яхуту, пък и те си нямат page rank система, линковете трудно ги засичат кои са добри, кои лоши, кои са по valuable, кои не - яко спам и ще се натресете в яхуту примерно, ама гугъл дали ще ви заобича така??? щото трафика от яху и бинг заедно спрямо гуглето е - ако 3 посетителя влязат от двете търсачки, от гугъла влизат 100 .

Последно редактирано:

Yahoo и Bing въобще незнам кой ги използва. На доста места прочитам, че американците предпочитали Yahoo. Ама защо да го правят? Май няма никаква логика. Възможно ли е всички да използват Google, който има явно превъзходство, пък те да си ползват скапаното Yahoo? Аз ли пропускам нещо, или американците са малоумни?

САЩ, Яху? Америнците си предпочитат гугъла като всички нас ;)

Е как ви индексират Яху и Бинг бе, аз от кога ги мъча.. нъц. Не е като да липсва кл.дума в домейна... не е там играта. И пингвах картите няколко пъти и пак ... няколко кирливи странички..

Сега се сетих ;) ;) :twisted: понеже ботовете са им много умрели, едва ли ви индексират линковете ;) , затова пингвайте някак линковете, че да вижда яху и бинга, че има линкове ;)

Точно 1 година мина от както съм пуснал един сайт, а Бинг вчера забеляза, че има нещо друго освен индекс. А е в топ 10 на Г. Яхуу се усети на втория месец, но за сега там е някъде около 100те.

Имам един сайт блокиран от гугле, но пък за сметка на това му влиза по 1000 дневно от яхоо ибинг... много сладък трафик на заблудени западняци които кликат като за последно по банери :)

И аз си мисля, че MFA сайтовете идеално трябва да таргетират трафик от Bing и Yahoo - там потребителите са достатъчно прости, за да не правят разлика между реклама и съдържание.

Горе