Как да се предпазим от конкуренцията?

Desisslava Dimitrova

Active Member
От няколко дни сайта в подписа ми започна да губи трафик, започнаха да се деииндексират страници и днес вече излизат само две страници от 128 индексирани.
Явно ъпдейтът ми е отрязал главата.
Коригирах всичко, заради което би могло да има наказание/имах неработещи линкове, плъгини, които правеха проблеми и още други технически неща/, пуснах нов sitemap и зачаках. От 128 индексирани страници бяха останали около 30. Но, за моя изненада вместо да има ефект страниците продължиха да падат и днес вече само две са индексирани.
Намерих лоши линкове, които не съм слагала. Имаше някаква директория на японски или китайски и още подобни. Явно наказанието е заради тях.
Махнах линковете от основния домейн, сочещи към поддомейни, кактои обратния вариант. Поне те да не пострадат.
И сега въпросът ми е какво да правя, как да си възстановя сайта?
Мисля си да направя един поддомейн за блог и всички статии да ги прехвърля там, а останалите поддомейни са за оферти - за всеки град отделен поддомейн.
И има ли вариант да се предпазя по някакъв начин от конкуренцията? Сигурна съм, че някой е набутал лошите линкове. В последно време имах доста добри позиции.

От: Как да се предпазим от конкуренцията?

Ако държеше баничарница, можеш ли да се предпазиш някой да не отвори на 5м от теб и да пусне по-ниска цена? Не.
Между другото засичам ти темите и ми прави впечатление, че май много се впрягаш. Я си задай правилният въпрос:
Колко много пари правиш от тоя сайт, че чак да си трън в очите на някой, което да го стимулира да седне и да се занимава да ти бута "лоши" линкове?! Пък и да са лоши, лоши...колко да са лоши?!
Относно WMT - нали си ресъбмитнала? Какво очакваш? Естествено ще ти събори бройката докато не ги прочете на ново. пусни си търсене site:домейна и си виж колко са в индекса, защото съм сигурен, че са повече от 30.
Сядай и пиши и си действай по план, другото ще си дойде на мястото.

• Like
Реакции: ADO

И на мен ми се струва, че доста преиграваш. Влез си в контрол панела, оправи си метата, виж си robots.txt, и след няколко дни пак пиши какъв е резултата.
Сложила си noindex, нормално е да ти деиндексира статиите, а скоро и целия сайт няма да излиза. Отделно от това погледнах ти сайта, нямаш кофти линкове, не знам откъде го видя това нещо.

За този линк говоря:
untitled.jpg, има и още подобни, които аз не съм качвала.
Иначе сте прави, много се впрягам, ама такава съм - паника.:cry:
Бях дала noindex само на категориите. Махнах го.
Ще пиша пак, когато има ефект.

Този линк е нормален и никой не ти го е слагал. Определени сайтове имат ботове които щъкат из нета и индексират сайтове. След време ще започнат да ти излизат и доста други. А явно като си давала noindex на категориите нещо се е объркало и го има нявсякъде, дори на заглавната. Та мисля, че източника на проблема е намерен ;)

Този линк е нормален и никой не ти го е слагал. Определени сайтове имат ботове които щъкат из нета и индексират сайтове. След време ще започнат да ти излизат и доста други. А явно като си давала noindex на категориите нещо се е объркало и го има нявсякъде, дори на заглавната. Та мисля, че източника на проблема е намерен ;)

Да, взимам си думите за конкуренцията назад :)- преди известно време плъгъните ми започнаха да се държат странно, включително и all in seo. Явно от там е станал проблема.
Горе долу колко време трябва да мине, за да се оправят нещата?

Ами зависи колко бързо ще налази google бота. Ако си толкова нетърпелива пусни ги през WMT за индексиране, може до ден два да ги индексира отново. Иначе може да отнеме седмица че и повече докато започне да ги връща в индекса.

И отиди в wmt и виж с какви параметри ти индексира страници - можеш да забраниш тези които не ти харесват, според опитът ти и познаването на собственият си сайт и системата му

Днес наблюдавам как се развиват нещата и нещо не мога да си обясня.
Резултатите се променят непрекъснато - например преди три часа бяха индексирани около 10 страници, после останаха две, а сега пак са 10, но не са тези които бяха преди 3 часа, а други. Непрекъснато се подменят, индексират се нови, а старите изчезват.
На какво се дължи това?

Седи мирни малко, ти само по туловете киснеш :)

Грабвай чантичката и излез някъде да се разведриш, че ше се сбръчкаш преждевременно с тия онлайн тревоги :D

Седи мирни малко, ти само по туловете киснеш :)

Грабвай чантичката и излез някъде да се разведриш, че ше се сбръчкаш преждевременно с тия онлайн тревоги :D
Няма да се сбръчкам, но съм на път да сложа очила.8)
Отивам тогава да купонясвам!:clap:

Имаше една тема за работохолиците :D То ако на гугльо му знаехме прищевките, щяхме всички тука във форума да сме милионери

Според мен единствения начин да се "спаривш" с конкуренцията при положение, че тя е на ниво и още по-добре ако е на по-горно ниво от твоето е да се съюзиш с нея. Било то с някаква партньорска програма, промотиране на продукти един на друг, размяна на линкове за повече трафик и т.н.

на мен с команда site:eek:tdihbg.com

ми показва 752 в индекса някой са откакто си пробвала мулти пейджа (иначе бараб с таговоете и атачмъните всичко е в индекса)

Screenshot from 2013-09-06 20:12:36.jpg

а уебамстър тулса е с два дни закъснение

От: Re: Как да се предпазим от конкуренцията?

на мен с команда site:eek:tdihbg.com

ми показва 752 в индекса някой са откакто си пробвала мулти пейджа (иначе бараб с таговоете и атачмъните всичко е в индекса)

Виж файлът 7235

ами те тия са нещата на поддомейн, иначе резултатите са си 10

Деси, има начин да си махнеш "зловредните линкове". Това става като качиш съответните домейн в текстов файл и после в WMT. Обаче отнема доста време докато нещата заработят. Плюс това трябва да внимаваш доста да не си прецакаш сайта. ;)

Само, че не виждам смисъл сега да се предприемат такива действия - няма срещу кого, но завбъдеще го имай предвид. ;)

Колегите правилно са ти казали за онзи линк от китайски сайт, че е нормален. Има си разни неидентифицирани ботчета с неясно минало, които щъкат и индексират насам-натам.

Трети ден ефект няма.
Оправих неработещите линкове, пуснах нов сайтмап, нямам никакви забрани в robot.txt. Положението обаче си е същото - около 5-6 индексирани страници от 120.
В WMT нямам съобщение, че срещу сайта са предприети ръчни мерки.
Но проверих изходните кодове на страниците и на всички стои това:
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<meta name="robots" content="noindex,follow" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/css/position.4078.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/css/color.4078.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/css/text.4078.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://q.bstatic.com/images/affiliate/1/generated.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://q.bstatic.com/images/affiliate/1/style.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://r.bstatic.com/images/affiliate/5/generated.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://r.bstatic.com/images/affiliate/5/style.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://q.bstatic.com/images/affiliate/366408/generated.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://r.bstatic.com/images/affiliate/366408/style.css" />
<style type="text/css">
Как се е озовал този noindex навсякъде?
В плъгинът за СЕО беше маркирано да не индексира само категориите. Махнах отметката и би трябвало да индексира всичко, но не. Във всички страници стои noindex.
Сега ако махна реда, ще се оправят ли нещата?
Не съм много сигурна дали трябва да махна и другите редове от записа или само този с noindex?

във Setings > Reading или на български Настройки > Четене

махни отметката
Search Engine Visibility
Search Engine Visibility Discourage search engines from indexing this site

и след като се увериш че няма ноиндекс повече събмитни наново сайтмапа и рсс в уебмастър тулс

От: Re: Как да се предпазим от конкуренцията?

във Setings > Reading или на български Настройки > Четене

махни отметката
Search Engine Visibility
Search Engine Visibility Discourage search engines from indexing this site

и след като се увериш че няма ноиндекс повече събмитни наново сайтмапа и рсс в уебмастър тулс

Там нямам отметка и никога не съм имала, но независимо от това пак е ноиндекс в кода.

Горе