Как да стартираш порно еротичен сайт в България?

Spyrax

Active Member
Здравейте съфорумници, надявам се тази тема да не стане тролл, пиша е напълно сериозно. Говорихме си с колега, той ми повдигна темата и спомена, че е възможно легално да стартираш порно уеб сайт, за или извън България, в смисъл български, английски или друг език.

Отбеляза, че ти трябва просто един хостинг в Холандия, домейн регистриран в не българска хостинг фирма и си готов. Това така ли е наистина според вас, просто ми стана доста интересно. Знам, че от 2007 година мисля, че беше бяха приели нов закон точно за този тип сайтове.

ЗАКОНА:
чл. 159 ал.1

Който произвежда, разпространява, излага, представлява или продава съчинения, печатни издания, картини, филми или други предмети с порнографско съдържание, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева.

Има ли вратички, ако наистина е незаконно и какви са те. Очудващо е как доста еротични сайтове като Гепиме работят безпроблемно и вътре има само мъжки и женски полови органи, понякога търкащи се, пък и има други подобни. Какви са правилните стъпки един човек да си върже гащите при стартиране на такъв еротичен сайт за възрастни?

1. Хостинг разрешаващ Adult content.
2. Домейн извън българска хостинг компания.
3. Вероятно да пишеш домейна и хостинга на трето лице (не знам?)
4. ... ?
 
Темата наистина е повече от сериозна, защото много хора не знаят. Добре си цитирал, а това е само ал. 1. Ето цялата точка:

Чл. 159. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който създава, излага, представя, излъчва, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева.

(2) (Нова - ДВ, бр. 38 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) Който разпространява чрез информационна или съобщителна технология или по друг подобен начин порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

(3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 53 от 2022 г.) Който излага, представя, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал на лице, ненавършило 16 години, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г., предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) За деянието по ал. 1 - 3 наказанието е лишаване от свобода до шест години и глоба до осем хиляди лева, когато:

1. за създаването на порнографския материал е използвано лице, ненавършило 18-годишна възраст, или лице, което изглежда като такова;

2. за създаването на порнографския материал е използвано лице, което не разбира свойството или значението на извършеното;

3. е извършено от две или повече лица;

4. е извършено повторно.

(5) (Предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Когато деянието по ал. 1 - 4 е извършено по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години и глоба до десет хиляди лева, като съдът може да постанови и конфискация на част или на цялото имущество на дееца.

(6) (Предишна ал. 5, изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) Който държи или набавя за себе си или за другиго чрез информационна или съобщителна технология или по друг начин порнографски материал, за създаването на който е използвано лице, ненавършило 18 години, или лице, което изглежда като такова, се наказва с лишаване от свобода до една година и с глоба до две хиляди лева.

(7) (Нова - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) Наказанието по ал. 6 се налага и на онзи, който чрез информационна или съобщителна технология съзнателно осъществи достъп до порнографски материал, за създаването на който е използвано лице, ненавършило 18-годишна възраст, или лице, което изглежда като такова.

(8) (Нова - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) В случаите по ал. 1 - 7 съдът може да наложи и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, т. 6 или 7.

(9) (Предишна ал. 6 - ДВ, бр. 38 от 2007 г., предишна ал. 7 - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) Предметът на престъплението се отнема в полза на държавата, а ако липсва или е отчужден, се присъжда неговата равностойност.

В интерес на истината много от хората им се занимава с това. В момента е факт, че топ сайтове в тази ниша са два тима - кемс и стимовете на някакви фри порно видеа, като за добрите и пълните - има си мембършип. Бизнес, който никога няма да умре.

За жалост аз мисля, че тук не е възможно човек да развива такъв бизнес. И много искам някой да ме обори, защото не нормално цял свят да прави пари то това, а реално тук да сме много моралисти, но това отива към други теми, за легализацията и т.н.

Факт е, че скоро ще има някаква поправка, или поне така си мисля. Едно време мисля, че беше ОК. Дори нещо повече, имаше си видеотеки, които даваха под наем порно видео касети, ако не се лъжа. Бях малък, такъв ми е спомена. Отделно секс телефони имаше, не знам още има ли? :) И най-интересното един много интересен вестник Чук Чук май се казваше. И в един момент станахме консервативни. И много спечелихме. :)

Из форума намерих нещо интересно също:

 
Виж какъв парадокс. Живеем в страната на к**вите, пък сме подсъдими за разпространението и създаването. Че то на великия законотворец му се създава всеки ден материал и то с жена му и водопроводчика, пък виж колко е неморално.

Сега сериозно. Преди време имаше доста силна, или поне с такова впечатление съм останал, групичка българи с топ порно сайтове. Това беше по времето на дайлъпа и Напстер. Но рязко изчезнаха. В момента най-близкото, което уж законно вирее е alo.bg и gepime.bg, като най-близки до порното.

Ако искаш да създадеш сайт с порно тематика, държавата не мисля, че е България. Можеш да се криеш с VPN-и, да взимаш офшорни хостинги, да си с някакъв анонимен whois, но рано или късно колкото по-известен става сайта ти, толкова по-голям шанс има да се привлече внимание и да те накажат. Като цяло глупава работа. Защо ли? Защото често минавам през едно кръстовище в центъра на София, при което проститутки се отчитата на полицаи. Иначе имаме закон за порното. :)
 
Законът е стар - от соц. времена.
Няма осъден по него и ще е голям смях ако решат да съдят някой.

Прецедент:
Имаме закон за ПЕДОФИЛИЯТА, наскоро пресата гръмна че полицията задържала "педофилска група" - разни хорица къде дръпнали педо видеа от некъв торент...

... в същото време имаме новини като тази: https://www.marica.bg/plovdiv/krimi...martva-mladata-mayka-fanka-majat-y-e-v-aresta

... Фанка на 28 години има дете на 14.
Демек на 13-14 е забременяла.

В сливенските и ямболските болници всекидневно раждат такива.
Рекордът май беше 11-годишна родилка.

Докладване, самосезиране, разследвания, досъдебни производства?
Нема :)
 
Актьори не ви ли трябват ?:p


Отбеляза, че ти трябва просто един хостинг в Холандия, домейн регистриран в не българска хостинг фирма и си готов. Това така ли е наистина според вас
Аз бих добавил и фирма регистрирана извън България дори да е насочен за бг.
 
Поразрових се мляко и попаднах на търсенията на порнхъб за 2021. Излиза че най търсени е Хентай. В тоя ред на мисли, ако направиш Хентай сайт дали се счита за порно или анимация за възрастни и минава под други закони ?
И ако на 10 място е "Как да..." Излиза, че е и образователен :D


1-pornhub-insights-2021-year-in-review-the-searches-that-defined-the-year.png


Мисля че платформа за аматьорско порно и лайв Кам ще има доста желаещи да се включат в България срещу някакво заплащане или мембършип от страна на зрителя. То като се замисля в Инстаграм безплатно го правят даже :D:p
Според мен в България ще има пазар за такъв сайт.

Но все пак трябва да се направи сериозна консултация с някой разбираш законите.
 
Наскоро имаме и първата бг порноактриса. Да не забравяме и този факт. :)

Не съм много сигурен защо е този закон написан така. И закона е от много време, прав си @contra , но за жалост не е променян кой знае колко. Имало е отдавна такъв, но започва да се следи и изпълнява, поне в частта с глобите, за присъди не знам, някъде около 2000 г. Защото явно са писнали и от Европа.

Това колко пари щеше да налее тук в Бг, ама на, нали сме морални, а в същото време какви ли не дискотечни истории сме чували на едни "морални" жени, но нямаш право да ги излееш във филм или разказа и да ги разпространиш. :D
 
Законът е стар - от соц. времена.
Няма осъден по него и ще е голям смях ако решат да съдят някой.
@Spyrax горното означава, че никой не може със сигурност да ти каже нищо, понеже не е имало прецедент още.
Имай предвид че ти си разпространител и създател когато ти снимаш и ти саморъчно или през фирмата ти, или като част от група, го качваш някъде и го правиш достъпно това съдържание. Това, че ще направиш сайт, в който потребителите си снимат и качват съдържанието е съвсем друго. Принципно хостинг доставчика не би трябвало изобщо да има отношение към това, но повечето превантивно го забраняват, пък при някои го има и аспекта с имиджа.
 
Мани го хоста, все ще се намери някой адулт. Въпросът е какво се случва с човека, който е тук и го администрира. Влиза си в графата "разпространение" според мен, дори и да не е "създател" на това съдържание, а го имбегва или катери от други места.
 
Мани го хоста, все ще се намери някой адулт. Въпросът е какво се случва с човека, който е тук и го администрира. Влиза си в графата "разпространение" според мен, дори и да не е "създател" на това съдържание, а го имбегва или катери от други места.
Точно това е правилният въпрос.
 
Точно това е правилният въпрос.
ти си физическо лице - Гешеф и ГДбоп ще има да вземат да имат основания за нещо. Всъщност ако ще правиш сайт като гепиме - нищо не ти трябва, нито да се криеш - не може да носиш отговорност за това какво си пишат на лични съобщения и изобщо не влиза това в разпространение на порно, ако даваш възможност на хора да комуникират.
ГДбоп ( комп. престъпления ) - няма да те погнат заради сайт за запознанства, било то и еротичен, бъди сигурен в това. Ако вече разни аматьорски видеа , правиш сайт като pornhub / разни tubes - могат да се заядат, че ти си хем създателя, хем разпространителя, и това те облагодетелства финансово, тоест имаш мотив да извършваш престъплението, в случая разпространение на порно. Например конкуренцията ще пусне едно писмо до ГДбоп - ще му дадат входящ номер - и ще имаш да се разкарваш, защото са те натопили, че имаш непълнолетни в сайта и разпространяваш такива материали.


Ако ще правиш някаква туба / порно сайт директно - анонимизирай се, ходил съм в ГДбоп сектор комп. престъпления - и компанията не им е чак толкова интересна, да си заслужава да ходиш да пиеш кафе за щяло и нещяло и изобщо да знаят кой си - хост чужд, домейн другаде - да се оправят.





Другото важно - от гепиме уловията на сайта, да се чете 2 пъти

1. Сайтът Gepime управляван от Уисдам ЕООД с ЕИК 160063732 и адрес на регистрация на фирмата гр. Пловдив, п.код 4000, ул."КАПИТАН РАЙЧО" 65 e виртуален информационен ресурс в интернет, създаден в съответствие със законодателството на Република България, предназначен да дава възможност на своите потребители да осъществят контакт помежду си с точно определена цел – намиране на сексуален партньор.
2.
Осъществяването на сексуален контакт между потребителите, в резултат на посредничеството на Gepime не е обвързано със заплащане от страна на потребителите в полза на Дружеството. Предоставянето на сексуални услуги срещу заплащане чрез Gepime е абсолютно забранено.
3. Дружеството, чрез Gepime, предоставя на потребителите срещу регистрация, а когато това е предвидено – и срещу заплащане, ползването на определени услуги при спазване от страна на потребителите на настоящите Общи условия и на законодателството на Република България. Платените услуги не са свързани с извършването на сексуални услуги срещу заплащане в полза на дружеството или на трети лица. Дружеството си запазва правото за ползването на определени услуги да поставя допълнителни условия, за които ще уведомява потребителите по подходящ начин.
4. Дружеството, чрез Gepime, предоставя и други услуги, за които не е необходима регистрация и са общодостъпни. За ползването на тези услуги се прилагат правилата за ползване от нерегистрирани потребители.
5. Услугите, предоставяни чрез Gepime са динамични, т. е. непрекъснато се допълват и променят с оглед тяхното усъвършенстване. Дружеството си запазва правото да променя режима на предоставяне на услугите, за което своевременно уведомява потребителите
6. Дружеството не носи отговорност за проблеми при предоставянето на услугите, които се дължат на неподходящо оборудване на потребителите, както и на несъвместимост на софтуерните приложения, ползвани от тях и услугите, предоставяни чрез Gepime
 
Последно редактирано:
Бате, Гепиме е адулт дейтинг, като адулт френд файдъра. И може би там реално минава за такъв. Нещо като Alo.bg, където си има някакви масажи с хепи енд, но не се води кой знае колко в графа порнография. Но замислете се, имали нещо, което е като порнхъб на бг територия? Дори и да се знае, че е бг, но за чужбина. Аз поне аз не се сещам за такъв. Ако започнах да излизат, ще е сигнал, че е ОК. Но за жалост, аз следя също. Не толкова от професионална гледна точка, колкото до това да навлезе. Защото едно време беше добре, имахме си порно фестове, първия във Варна, после се премести в София. Видях си любимката - Мая Даймонд. :)

И както викаше една позната: Май ще си взимаме хамстери. Мъжът ми по цял гледа в един сайт за хамстери. :)
 
Поразрових се мляко и попаднах на търсенията на порнхъб за 2021. Излиза че най търсени е Хентай. В тоя ред на мисли, ако направиш Хентай сайт дали се счита за порно или анимация за възрастни и минава под други закони ?
Е това е сериозен въпрос. Едва ли в закона има анимирана порнография.
 
Нали по едно време искаха да легализират проституцията, какво пречи да има и сайтове, които са по-безобидното?
Да не би да няма. На теб ли да ти се обеснява, че се водят компаньонки.

Аз съм се питал, кое е по-кофти, онова което завършва на *ва или на *та.
 
Те я легализираха, но сводничеството и разпространението не е променяно.
Да си курва никога не е било забранено. Ноке го знае доста добре. Но и да си протитутка е в неговия стил. Две в 1, чудя се какво ще е 3 в 1.
 
Малко известен факт е, че бг сводниците и полицията си работят заедно. ;) Така, че бизнес ще има, щом има отчитане.

Колкото до глупаците, които са гласували тези закони, нека проверят първо телефоните на децата си, къде и с кой са се снимали и после да ми го играят морални, иначе е доста лицемерно. То не, че не крушата пада по-далеч от дървото.

Но темата е много наболяла, нещо като това как скоро в доста Европейски държави ще извадят марихуаната от категорията тежки наркотични субстанции, които да подлежат на законови санкции.

 

Горе