От: Как мина европроектът Ново начало, финансирано от ОП РЧР
Здравей, разбира се че можем да го направим.
По моя случай нищо. Днес бях отново в бюрото по труда, защото със задна дата са върнали един документ, които реално беше отпаднал три месеца след започването на проекта ми. Сега разбирам, че имат и структурни промени в бланките, вече на присъствения списък не искат работодател-наставник (аз съм такъв), а само служителите. Преди искаха всички лица, защото следваха логиката, че щом те са там (служителите), реално и ти трябва да си там в присъствената форма.
Датите, печатите и подписите до някаква степен ги разбирам, но не разбирам факта, защо искат на всичко печат, ама казвам на всичко и не приувеличавам. Никакви корекции не може да се прави. правиш ли, задраскаш ли и даже надпишеш, че корекцията е твоя с печат и подпис, пак не става - връщат. Грам неприятно ми става и всеки път когато става дума за плащане, до къде са придвижени документите, да ми се вдига рамене. Сега, на следващата визита, ще входирам и едно писмо, в което е молба да ми дадат моят екземпляр от договора или поне копие, заверено и подпечатано, защото умниците и това успяха да оплескат - загубиха ми договора, размотавайки го по стоте служби. Но съм забелязал, че колкото и официално и професионално да го правиш, резултата е един и същ. Днес отивам, няма никой - единият са го викнали в регионалната, другия на обучение. Ей такъв е цирка там. Но няма какво да си кривя душата, помагат както могат. Но и тук е все тази като резултата е никакъв.
Ако има нещо, ще се похваля, но не виждам реално да ми се случат нещата. Казал съм повече никога. Даже не знам с какви очи ще отидат да искат пари за следващия период и колко ще искат. Като гледам не заслужават никакви, защото не могат да ги усвоят. Не злорадствам, но просто и аз видях как нещата се случват. Не е истина, че може да е толкова с клизми. като проблем номер едно класирам лошата организация и тромава система. На второ класирам непрофесионалното отношение към проекта - не можа на 200 фирма, от която едната ти е голяма верига с наети 100 човека по този проект, да сложиш 1, максимум 2-ма души. Не е никак сериозно и не знам какво са очаквали с подобно преразпределение на задачите. Това го знам, защото аз бях в техния класьор (на голямата верига), защото съм бил малка заявка.
Ти си късметлия, аз съм вече 2 месеца след проекта и нищо. Аз приключих на 19-то число март месец и нищо. Не им се получават нещата и това е. Просто не знам защо се пънът и реклами за евросубсидии да пускат по телевизията. Трябва много добре човека да се зачете из интернет и да си проучи какво го очаква, ако мисли да разчита на подобни субсидии. Картинката е съвсем друга, когато започнеш сериозно с подобно начинание.
Същият случай имам с позната на моя роднина. Само, че нейния проект приключи преди една година, а тя милата нищо не е получила. Всичко си е изчистила и пак. Каза ми, че била спряла да звъни и да разпитва, защото правила сметки за телефон и влагала много негативни емоции, което малко или много се отразявало на работния и процес. И в момента и тя е на изчакване. Както каза тя "за мен това е един безлихвен депозит, който не много ясно кога мога да си го изтегля".
Това е в общи линия. Не знам вече какво да пиша. Само жалко, защото исках много да задържа част от персонала. Но уви.
Явно не може да се прави кой знае какъв бизнес тук. Много фирми преоткриха аутсорсинга покрай това и други такива.