Как мога да направя подобен сайт?

balsamatora

New Member
Здравейте,
искам да Ви попитам колко е сложно да се направи подобен сайт - lollipopcometics . com ?

Както виждате е онлайн магазин и искам да попитам съществува ли такъв тип шаблон? Според вас колко време отнема направата му - имам средно добра компютърна грамотност при правене на сайтове и ако има сходен шаблон мисля, че ще се справя без проблем? Заслужава ли си да се плаща на студио за web design за направата на такъв сайт или е сравнително проста работа?

Също така искам да помоля да ме насочите към такъв шаблон, ако съществува.

Поздрави :) !

От: Как мога да направя подобен сайт?

Първо си написал грешно адреса.
Ако знаеш какво правиш е лесно, ако не знаеш как да го направиш няма да ти е лесно.
Шаблони има много, които да промениш и напаснеш по твой вукс.
За времето на направа директно зависи от този който го прави, може за няколко дни, може за седмици и месеци.
Относно дали си заслужава да се ползват услуги на уеб студио, ами помисли дали си заслужава ти да се измъчиш с направата и реално колко пари/време ще загубиш в двата случая. Ако на теб ти е нужен един месец мъки , през което време може да свършиш друга много по-полезна работа, тогава е неоправдано да не ползваш друг за изработката на сайта.

Относно дали има шаблони, има, но ти наясно ли си със себе си коя система ще използваш, кои скриптове, какъв програмен език ще ползваш за направата на сайта. За всяка система шаблоните са коренно различни като код.

Сайта, който си посочил е направен чрез OpenCart можеш да свалиш системата от официалният им сайт разгледай кода и виж ако можеш да се справиш и да направиш редизайн на обикновената тема ще получиш желания ефект

П.П irgy.net ти е обяснил част от работата докато аз съм писал своя коментар

Последно редактирано:

Компютърната грамотност и правенето на сайтове са доста различни категории човешко познание.
Щом питаш дали е лесно да се направи такъв сайт, но все пак 'имаш средно добра.... за правене на сайтове', значи на практика бъкел не отбираш от правене на сайтове.

Прецени си дали си заслужава времето и усилията да се учиш върху сайта, който вероятно ще очакваш да продава стоката ти.

лесно е бе.. това си е шаблонче esop с съвсем малко бъзикня... сменили са цветове два реда врътки и те тва е май?

Извинявам се, че линкът е такъв, но за да се пускат линкове системата иска 10 поста.

Колко различни са ми представите от реалността?:
Например купуване на домейн и хостинг от superhosting да речем. После качване на някакъв шаблон с възможност за закупуване на стоки (с администраторската част не съм наясно - т.е. качване и променяне на продукти). И след това реклама на сайта чрез Google?

Като никога не си се занимавал с такива неща ми изглежда много трудна задача да се справиш сам...не става само с качване на нещо...

От: От: Как мога да направя подобен сайт?

Извинявам се, че линкът е такъв, но за да се пускат линкове системата иска 10 поста.

Колко различни са ми представите от реалността?:
Например купуване на домейн и хостинг от superhosting да речем. После качване на някакъв шаблон с възможност за закупуване на стоки (с администраторската част не съм наясно - т.е. качване и променяне на продукти). И след това реклама на сайта чрез Google?

И с тая рецепта ставаш част от ~ 12М подобни - нейде към края

От: От: Как мога да направя подобен сайт?

Може ли да се получи нещо подобно с Joomla, кракнат темплейт и Virtuemart?

Може, що да не може. Може и с Front Page. Особено с кракнат.
Сега ще почнат да ти дават акъли, да се разправят с тебе - плащай, купувай - зарежи. За да ти се случат нещата както трябва, направиш следното:

1. Ползвай само крадени неща (толкоз балами са си купили - стига им толкова)
2. турни го на безплатен хост (че за какво са направени?)
3. скалъпи го надве - натри, който толкоз му трябват нещата ти - ще си ги намери (тука дизайнер до дизайнер - само пари искат)
4. хич не се занимавай да му правиш сео - има си доволно Гугъл ваучери
5. избери си домейн на кирилица (колкото по-описателно дълъг, толкоз по ще е ясно за какво иде реч)
6. разширението да е .co.cc - безплатни са!
7. да не си кажеш някъде фирмата - ей туй НАПа само това чака
8. не забравяй - всичкото клиент е идиот - първо купува, после пита

Ей туй правиш и си готов. За половин ден работа е.

ПП т.5 и т.6 са несъвместими за огромно твое съжаление... май ще пропадне проекта....

Доста безполезен пост. Глупаво е да губиш времето си в нещо никому ненужно.

Последно редактирано:

Уникално полезен пост всъщност - направо ти е дал (на тебе и на всички тебеподобни) blueprint-a за тоя вид бизнес.
Стига да мойш да го разчетеш :) .

"тебеподобни" и постове изпълнени с ирония. Браво! Не, не е нито забавен, нито полезен подходът ви на обясняване. Не започнах тази тема за да ми се правят на интересни, а за да получа представа и информация за нещата.

Не очаквай топло и приятелско посрещане, когато искаш съдействие за крадени неща.
На първия ти въпрос ти отговориха - Opencart + темплейт esop
На втория, каква е реалността и как я разбираш ти казах - по твоя начин отиваш при съвсем незнайните сайтове от ~12 милиона такива
След като упорстваш да стане както е в дебелата ти глава - рецептата е 3 поста по-нагоре. Ако и това не ти е достатъчно информативно и не ти дава ясна представа с какво искаш да се занимаваш - зарежи още сега, не е за тебе тая работа.

ПП. "тебеподобни" уви има страшно много - от тебе си зависи дали ще се отделиш от тая група.

колко време отнема направата му - имам средно добра компютърна грамотност при правене на сайтове и
Здравей.
Ако си правил сайт само с нотепад, лично аз бих приел, че имаш средна компютърна грамотност.
Ти дори не знаеш кои са готовите системи за онлайн магазин, само да си ги вградиш и боядисаш, а претендираш за грамотност и помощ.
Аз в момента съм на твоето дередже. Ама донякъде! Имам сайт, вързах форум, сега работя по магазина - попаднах на платформа, безплатна, превеждам си полетата ръчно - има такава опция. Всичко това си правя сам, с много четене. Програмиране не съм пипал от перфокартите с Фортран като студент, както вече писах на друго място. Вчера оплесках CNAME нещата. Бях сигурен че е грешно, но не знаех правилния начин. Днес видях резултата - Bad Request (Invalid Hostname). Продължавам да чета и да ровя. Ако зацикля тотално - ще попитам. Но все още има неща за правене, които зависят от мен. Които аз мога да свърша.
Хич и не ми е минало през ума да задавам въпрос като твоя. Без извинения - изключително тъп е! Плюс демонстрация на високо мнение за способностите ти.
Успех в проекта! И много четене! Мрежата е пълна с готови безплатни решения. Наистина безплатни, а не откраднати. И на съвсем прилично ниво, при това.

Горе