Не става въпрос за спам, а за пращане на бюлетини и новости до потребителите на сайта. На 2-3 дена искам да пращам по мейл до 3000 мейла. Как да стане по най простия начин?
Е защо не използвате MailChimp? Супер е и имаш пълен контрол върху това какво се случва с емайла!
да се чете "по най-безплатния начин"Как да стане по най простия начин?
да се разбира "безплатно и да не изисква инсталация и съпорт от някой, който ще иска заплащане"добро опънсоурс скриптче за тази цел
Защото е платена услуга затова не го ползват. Примерно:
да се чете "по най-безплатния начин"
да се разбира "безплатно и да не изисква инсталация и съпорт от някой, който ще иска заплащане"
Mailshimp, Mailingengine , etc са услуги (в частност SaaS), не софтуер за мейлинг. Там можеш да си прецениш обема на изпратени мейли и съответно бюджета, който е необходим. Не знам защо си решил, че поста е смотан, просто не съответства на твоето мнение, моя гледна точка. Най-лесния алгоритъм:
1. един html темплейт на писмото
2. база данни с 3-4 таблици: users_unsend , user_draft, users_sent евентуално users_errors
3. php скрипт, който да прехвърля определен брой записи от едната таблица в другата и да ползва mail() функцията
4. cronjob който да стартира php скрипта през определен интервал.
На готова система ли ти е сайта? Имам предвид wp или нещо подобно.
Не. Не е...
$sql = $mysql->query("select * from users ");
$from = "info@ниакоисаит.info";
$i=0;
while($result = mysqli_fetch_array($sql)){
$i++;
$message = nl2br("
Здравей {$result['username']},
Съобщение
");
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=windows-1251' . "\r\n";
$headers .='From:'.$from . "\r\n" . 'Reply-To:$from' . "\r\n" . 'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
@mail($result['email'], "Тема", $message, $headers);
}
Е чак пък кой съм и що съм едва ли си проверил. Много лично ги приемаш нещата. Докъде стигна с попълването на кода в алгоритъма....? Забравил съм да пиша, че е задължилтено с php да се описват всички възможни хедъри, че половината public_mail services като Gmail, Yahoo Hotmail и т.н. те маркират като bulk_sender_bot
със скрипт и крон е твърде рисковано - броят изходящи мейли обикновено се наблюдава и е възможно от хоста да ви спрат или скрипта или целия сайт.
случвало ми се е - не развивам теории, но който има бол време и мерак нека си пробва с крон и скриптове
със скрипт и крон е твърде рисковано - броят изходящи мейли обикновено се наблюдава и е възможно от хоста да ви спрат или скрипта или целия сайт.
случвало ми се е - не развивам теории, но който има бол време и мерак нека си пробва с крон и скриптове