Това пък изобщо не е баш така, според мен. За сайт или друг бизнес цената му е точно толкова, колкото някой е готов да плати за него. Не знам как го изчислихте профита от последните 12-13 месеца, но явно това мнение битува тук във форума. За някои бизнеси това е доста висока цена, а за други безсрамно ниска, тъй като някои може да не печелят и половината от това, което са спечелили за тези 13 месеца, а други да спечелят повече дори за само 1 месец, тъй че тая практика като цяло не важи...
Освен приходите се оценят и много други неща по бизнеса или по сайта според мен. Представете си, че имате онлайн магазин, който работи успешно вече примерно 7-8-10 години, тоест устойчиво утвърден е в нишата си, има добра оптимизация в търсачките - оттам редовни посещения и поръчки и без реклами, контакти с доставчици, изградени стабилни профили в социалните мрежи, куп качествени сателитни сайтове и още и още... Същият магазин общо взето всяка следваща година му е по-успешна и печели повече, маржа на печалбата му е над 50% примерно и т.н. И кво ще го пуснете в продажба за годишната му печалба за само 1 година? Дали?
Все едно някои от най-големите оналйн магазини в БГ да тръгнат да се продават и тука във форума ще им предложат пари 12x, 13x приходите от последната година хаха, смешна работа...
Да не говорим за друг тип бизнеси извън онлайн сферата, свързани с големи материални активи, там ще е още по-забавно, още днеска си набелязвам 1-2 култови бара в София и отивам да им предлагам да ги купя срещу 12 месечната им печалба пхаа...
Към автора - да имаш опция да гониш 120 лв., а дори и повече. Може и 1 лев да не си спечелил от този блог и пак да му вземеш поне 200-300 лв., много зависи от нишата, дали е направен добре, какви са статиите, дизайна, домейна и много други неща. Най-вече зависи от това дали някой би проявил интерес към него и колко е склонен да плати. Но, ако е този от подписа ти, към момента 100 лв. тук за форума са му много, трябва поне да го мяза на нещо, в момента изглежда доста зле като цяло и едва ли някой ще ти даде пари за него, трябва да поработиш цялостно... Примерно виж този женски блог -
ЦЪК. Пак не е нещо кой знае какво, но като визия е на светлинни години от твоя в положителна насока..., после се гледа качеството на статиите, оптимизация някаква дали има и т.н.