От: Как се става свръхбогат?
Първо здрасти
Как се става милионер или милиардер чрез бизнес?Предлагам ако искате в тази тема да се обсъжда всичко свързано по темата-как се става свръхбогат,как мислят свръхбогатите и така нататък.Много хора искат да са супер богати,темата може да стане много голяма и полезна за много хора
Имам много малко опит,но стигнах до извода,че с един бизнес е почти невъзможно.Май трябва да се създадат много бизнеси.
ПП
Под бизнес да се разбира не само онлайн бизнес.На мен ми е интересно производството.Техничар съм.Една от мечтите ми е да произвеждам изделия със сложноста на кола.И да имам мой световно известен бранд или брандове.Ех мечти...
Може да бъде и лесно, може да бъде и трудно. Зависи от средата, в която се намираш и от възможностите, с които разполагаш.
На първо място е нюха. Трябва да имаш предприемачески нюх, за да успееш. Имаш ли такъв, можеш да продадеш и фекалии (с извинение), и да направиш купища пари от тях (образно казано).
На второ място е талантът. Ако искаш да успееш, трябва да имаш някакъв талант - тук не става въпрос за пеене, актьорство, свирене и все такива творчески таланти. Говоря по принцип.
Само, че има едно голямо "НО". Талантът е само един мижав процент от цялата картинка, което ни отвежда до следващото място.
На трето място е нужно много да се работи. Трябва да си спукаш Д-то от работа, за да успееш.
На четвърто място идва вярата във идеята. Ако нямаш вяра, че проектът ще успее, няма да имаш желание да работиш. Оттам всичко пропада.
Пето място е умението за самоконтрол - трябва да знаеш, кога да работиш много и кога да си почиваш. Трябва да се балансира.
Защо ли?
Защото, когато човек се преумори, става непродуктивен, губи желание за работа. Така, че ако ще да те пере работохолизма и да имаш чувството, че 5 часа сън са ти достатъчни - това е залъгване. Трябва да се кара по стандарт, защото отпочиналия човек е много по-продуктивен.
Шесто - стигнах и до частта "МЪНИ-МЪНИ". С малко пари, не може да се направи кой знае какво. Не може да се стане милионер. Причината е, че дори и да имаш супер яка, уникална, направо неустоима идея и дори и да я реализираш на практика, пак ти трябва капитал за реклама.
А рекламата е много скъпа.
Ако решиш сам да вършиш всичко, ще се изгубиш из "многото работа". Тоест, правейки много разнообразни неща, накрая забравяш същинското - проекта, който си създал. Тоест, в стремежа си да го направиш успешен, рискуваш да го занемариш.
Въпросът тук е: как 0-та да стана милионер, милиардер, мултилевел паралия и т.н.?
Отговора: С уникалната идея и много пари - това е първият вариант. Вторият е без уникална идея и с още повече пари.
Минаваме на 7-ма точка.
Дотук имаме идея, план за действие, график за изпълнение на задачи, намерен капитал за реклама и реализация на проекта. Какво следва?
Следва да вземаш проекта си насериозно и да имаш вяра във него. Няма ли ги тези двете неща, проекта е пътник.
8-ма точка - "гратисен период"
Трябва да знаеш кога да спреш. Примерно създаваш проект, определяш срок, в който да се реализира. Обаче в този период се изпълняват всички традиционни точки - реклами, разни там, производства и т.н. Ако и след тях не се "просперира", значи идеята е пълен шит.
При големи инвестиции се случва рядко, защото се правят разни там проучвания и риска е по-малък. Все пак хората няма да хвърлят пари на вятъра я, пък и не обичат.
Стигаме до 9-та точка
Всичко започва да тече по мед и масло - продажби, печалби, туй-онуй.
Стигаме до проблема - как да се запази този бизнес, който сме създали със толкова пот на челото и дори да увеличим капитала.
За тази цел е необходимо да се тегли майната на някого.
Мхм. Точно така. В бизнеса трябва да си коректен, но това не означава да се разчустваш, защото това, което правиш, може да не е изгодно за някоя друга фирма.
Например, големите корпорации, които да речем мачкат малките фирмици. Имам предвид, просто щото предлагат по-добри условия и цени за нещото си там, а не че нещо ги прецакват.
Та нещо подобно.
Стигаме до т. 10
РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА .... пак нИ е сигурнУ....
Та общо взето - кратко ръководство за това как се прави успешен бизнес. А как се става милионер - с много пари. Трябва да инвестираш много, много пари - особено в реклама.
Специалистите в областта на рекламата могат да ти продадат всякакви боклуци (жалко, но факт). Това означава, че и без уникална идея, но с достатъчно капитал, може да се направят големи продажби.
Иначе с малък, нищожен капитал... 1 на милион възможност да забогатееш и да стигнеш до милиарди примерно.
Пропуснах няколко неща да кажа.
Първо "От всяко дърво свирка не става." - тоест, може да си талантлив, кадърен, да имаш много умения да си баси якия специалист, обаче ако ти куцат преговорите с клиенти и не можеш да правиш сделки - дотук с идеята - било то уникална или не.
Второ: "Управление на парите" - нещо, което доста хора НЕ умеят да правят добре! Бедния човек става беден дори и когато забогатее. Причината е, че когато е беден, той не може да управлява и разпределя правилно и малкото пари, които има. А защо като забогатее, например да може да ги разпределя? Човек, ако е прахосник, си остава такъв за постоянно - без значение от сумата в джоба му.