От: Как става това? 3 дена и 50 000 фена?
Ами много просто, със спам ги правят страниците. Водеща е страница с някое скандално заглавие от сорта "Азис роди тризнаци'..
"За да видиш снимката кликни 3-те бутона Харесва ми" .. и става няква уникално-лавинообразна простотия.
А най-интересното е, че хората, които правят тия неща сигурно са някъде наоколо
Точно по този начин, имаше преди седмици един бум, всички от вас са го видяли "брояч на профила ми в реално време" с фалшива снимка на част от профил, в който бяха сложили раздел за брояча.
Използваха това че всеки е егоист, и най-много от всичко го интересува себе си. Всеки го човърка дали го харесват другите хора и на тая основа беше изградено всичко
)
Пуснаха събитие, поканиха хора, условието за да ти се активира брояча, да поканиш всичките си приятели и до 24 часа ти се активира брояча.
Когато за един ден масата поканени и заявили че ще присъстват стана 100 000, създадоха фен страница, и пуснаха линка на стената на събитието, от там всички го виждат и натискат, озовават се на страницата, направено е с приложение, което взима името ти от профила, и на стената всеки вижда:
":Здравей Иван Иванов, за да активираш брояча, натисни последователно 5-те бутона харесва ми под този текст, и до 24 часа брояча на профила ти ще е активен"
Гледах страницата, само през деня феновете станаха над 250 000 човека, всички те са натиснали тези 5 лайк-а, които водеха към други 5 страници които харесваш.
Така този който беше създал страницата, размножи лайковете и получи за два дена 6 страници всяка с по 250 000 фена.
Тази страница вече я няма, явно са я махнали, другите 5 не знам.
-----------
Интересно че питах приятели знаят ли какво е това и мислят ли го за реално? Едни не знаеха и не можеха да проумеят че няма брояч, вярваха че е реално и си наричаха страницата че е "страница на брояча" . Друг пък ми каза " Знам и какво от това, и без това е скучно, к'во от това че ще харесам 5 страници"
Така че, който измисли нещо пръв, успява, за пример потърсете "брояч на профила ви" и вижте колко много бледи подобия има с по 1000 човека едвам
)