От: Кампания "Успей с нас" - включете се и вие
Аз ще се включа най-напред с няколко идеи:
1. Теми-каталози.
Това съм го предлагал и преди. Да се направят теми-каталози за всеки вид фрийланс дейност. Тема за програмисти, тема за дизайнери , за оптимизатори, копирайтъри и т.н. В темите да няма абсолютно никакъв офф топик. Всеки фрийлансър да има право на един кратък пост (тип кратко CV), в който да се представи, да каже какъв опит има, да даде линкове към портфолио и към отделната му тема във форума, ако си е отворил такава, където по-подробно да представя услугите си (и да си я бъмпва естествено). Темите да се закачат на първите места в съответния раздел (могат и да се отворят специални подраздели, както си преценят админите). Може да се направи даже и шаблон под който да се пускат самите коментари, за да изглеждат още по-подредено и професионално.
Според мен това ще подобри доста навигацията в пазара. Представете си някоя компания, която попада за пръв път на форума и си търси фрийлансъри. Как да прегледа всички пуснати оферти, като са разбъркани и пълни с офтопик? Доста непрофесионално би им изглеждал пазара според мен. Ако обаче има теми-каталози, които лесно да намират и с които набързо да прегледат специалистите и да стигнат до техните проекти, ще им е много по-лесно. Това ще е полезно и на старите пушки естествено, не само на новодошлите.
2. Конкурси/състезания.
Може да се организират състезания за реферали, рекламни статии за форума и каквото още се сетите и мислите, че ще сработи.
Наградите може да са премиум членство, рекламно място във форума, потупване по рамото и т.н.
3. Лични блогове.
На доказали се хора от форума може да се даде правото да си имат собствен блог тук, в който да постват статии и да си го оптимизират. Това определено ще насърчи допълнително хората да пишат или превеждат полезни статии, а не само да пускат линкове към такива извън форума. Форумът пък ще се пълни с полезно съдържание и ще получава таргетирани посетители от чичо Гошо.