От: Кампания "Успей с нас" - доброволци
Ето какво си мисля, разбира се, без да се обиждате, не искам да обидя никой!
Идеята е да се развие специална секция във форума, която да привлича хора и да надъхва съществуващите колеги, че от нашата работа могат да се изкарат реални пари.
Пак питам - форум във форума ли ще правите? Ми, че той целия форум е за това - за да привлича хора. Ако за целия този период на своето съществуване форумът не е успял да привлича хора - то тогава няма смисъл от неговото съществуване!
...и да надъхва съществуващите колеги, че от нашата работа могат да се изкарат реални пари.
Значи, това - "...да надъхва съществуващите колеги..." - е тотално неправилно според мен. Защото ако трябва някой член на този форум да се надъхва за това - то този член на форума нещо не е наред и трябва да отиде да се прегледа. Мястото му не е в този форум, той е тотално сбъркан, а това е загуба на време.
Във форума това ще са - теми с how-to-та, теми с лични истории на успешни ицниативи, помощни теми за прохождащи колеги и прочее
Извън форума това ще са - банери, рекламни статии, всякакъв вид реклама в социалните медии.
Така, до тук двата ти довода отпаднаха, да видим другите какви са:
-
теми с how-to-та: и сега има такива.
-
теми с лични истории на успешни ицниативи: смятам, че и сега има такива теми, няма смисъл да се дублират, просто е нужно да се намерят и отделят, да се направи нова секция за целта, където да се съберат.
-
помощни теми за прохождащи колеги - има ги в изобилие във форума, както и в предното мнение смятам, че ако е нужно, трябва само да се подберат в един списък. Защо да се дублира това?
-
и прочее: това не успях да разбера, кое е това "...и прочее". В един проект няма "...и прочее"!
-
Извън форума това ще са - банери, рекламни статии, всякакъв вид реклама в социалните медии: Това що годе бива. Но за това трябва да мислят собствениците във форума, както и ние самите. И пак е недомислено! Защото във вече съществуваща тема, Blinky неколкократно призовава да помогнем на форума. Няма да ви търся темата, намерете я. Но да ви попитам: Кой е помогнал на форума да се разпространи? Колко от членовете и пишещите в темата са сложили линк, връзка към форума? Добре, да кажем, много сте скъпи на линкове, искате да спечелите 2-5 лв. от линк (не случайно ви наричат "индийци"), но колко от вас написаха за форума и адреса на който може да се намери? Я ми кажете, искам да знам, колко от вас в своите сайтове са написали и една статия в която да разкажат за форума? Нали искате да помагате - ето, това е помощ! Хвалите се колко посещавани сайтове имате, хвалите се колко големи фейсбук страници имате. Я кажете - колко пъти пуснахте анонс и да разкажете за форума? Единици от вас са го направили - ами другите? И тук ще пресека репликите ви - аз съм го направил, и то в повече от един от моите сайтове.
Така, че и тази последна точка донякъде отпада. Първо ние самите трябва да направим това, за което е създаден форума, и след това да опитваме да правим реклама в другите медии.
Така, че redrum, дай ми други аргументи какво представлява тази идея, какъв е нейния замисъл и какво смятате да правите. Защото това, което спомена за мен не струва, както виждаш - извадих ти контрааргументи и те оборих.