Мисля, че дискусиите на живо, в които съм участвал - всичките се водеха по една много порочна теза. Тревата е по безвредна от алкохола. Това забелязах, че обрича 420 каузата. Тревата може и да е по-безвредна от алкохола, но анти-420 настроените - всеки път като отидат на кръчма консумират една и съща марка ракия и хапват една и съща салата (в масата си). А биват карани да са отворени към канабис (наркотици-хероин-кортикостероиди-анатема) - абсурдно е. Няма как с такива хора да се прокара тезата, че легализацията е нужна, поради факта, че тревата е по-безвредна от алкохола. Те са загубени още в секундата която думата "дрога" е намесена в разговора.
Дам, прав си, че този спор е безсмислен. Просто се дразня на моите приятели, които се напиват като свине, което е напълно ок, но не е ок да си дръпна веднъж ... Живеем в общество в което е по-добре да пиеш шибаният гнусен алкохол, който в повечето заведения по морето е менте, отколкото да пушиш трева и да ти няма нищо. Онзи ден минавах покрай двама, където искаха да се уважават и се блъскаше по масата и се викаше, ей така, защото е безведен алкохола.
И определено при всички изброени ползи на първата страница, няма смисъл да се закачаме точно за сравнението с алкохола.
Определено има по-голям потенциал в бизнеса, както развлекателния, така и медицинския. В Калифорния има няколко старт ъпа свързани с някакви храни / напитки направени от трева. Може и тук да се случи.
@kamentk - т.е. си базираш цялото мнение на 1 случай ? А от къде знаеш, че така или иначе нямаше да му се случи това ? Да, като се напушиш е доста по-вероятно да ядеш, да ти е лениво и да не ти се прави нищо сложно. От там и тръгваш само надолу. Но не бих казал, че тревата е виновна, защото знам много пушещи хора, на които не им пречи по никакъв начин.
+ това няколко цигари на ден е сериозно количество, явно има някакъв друг проблем. Ако не е била тревата е щяло да бъде нещо друго, което да притиска проблема.
@NEROMARE - а ако шофираш пил алкохол не е проблем, така ли ? Изкара го голям проблем да шофираш напушен, но никой тук не е казал, че е ок да караш напушен, даже съм убеден, че много по-малко карат напушени, отколкото пияни - има и статистики. Алкохола е легален и пият и карат и в момента. Тогава трябва да го забранят ли, за да не се случват такива неща ? Тъпо е изобщо да го изкарваш като аргумент, след като почти същото нещо го има и за алкохола, но той е легален.
пс: И в момента полицията има апарати за тестване
пс2: даже не ми се коментират всичките глупости, които изписа ...
това видео нещо не успя да се публикува миналия път, за това го оставям само като текст
Код:
https://www.facebook.com/DekriminalizaciaNaMarihuanata/videos/1645027888908045/?hc_ref=ARR_yj2eJdlgMcAAif4Tn5boIqfzfvdZqiXrpuZzQk8G1PEap-_2N-yW_FXGz7HRTbE
пс: Блинки оправи си форума, не мога да публикувам видео от FB