redrum
Well-Known Member
Какво ме провокира за темата. Искам да си купя нова кола, разглеждам си аз и попадам на моделите на Тесла моторс. Страхотен дизайн, над 400 км. изминават с едно зареждане, електромотори с брутално ускорение, въобще кола - мечта. Проучвам ги и се чудя - след като държавите постоянно говорят на еко темата, що аджеба просто не изградят зареждащи станции (инвестицията не ми се струва кой знае каква) и не помогнат за масовото навлизане на този тип возила. Според мен, това ще са колите на бъдещето, а и няма да зависим от черното злато. Струва ми се, че тук нефтените държави изпадат в истерия, а свръхбогатите интернационални компании лобират и спъват развитието на сектора. Не само ми се струва, а си е така - секторът се електромобилите се развива въпреки тях. Та какво излиза, за да не загубят печалбите си, капиталистите спират прогреса умишлено.
Отделно, мислейки по въпроса се питам - колко от наистина значимите открития са направени в частни компании? Примерно интернета
Излиза, че частните компании по-скоро експлоатират открития възникнали благодарение на държавни субсидии, отколкото да измислят нещо радикално, ново.
Споделяйте мисли по темата.
Отделно, мислейки по въпроса се питам - колко от наистина значимите открития са направени в частни компании? Примерно интернета

Споделяйте мисли по темата.