Всъщност ако беше ходил при майстори, повечето вирутози в областа си при които съм имал честта да ходя в различни сфери са ...точно така..
Я се замисли, виждал ли си подредена работилница на художник ?! Аз не съм... Виждал ли съм майстор авто механик, има всичко необходимо, знае всичко и разбира перфект, а вратите на гаража му ще паднат още малко и е супер търсе. Баща ми например е един от най-добрите автобояджии, на хората колите ги прави перфект, но ако видиш предната ми кола колко дефекти имаше и той г изнаеше и аз, които на нито една клиентска кола не можеш да му намериш, а сегашната ми даже не е пребоядисана..... И въпреки всичко е най=известния и един от най-старите автобояджии в Бургас, пък да не говорим в какви условия работи и въпреки всичко, няма една кола която да е върната с проблем, изключваме колите които се правят за автокъщи, но всички автоджамбази искат с най-евтиното и на две на три, да лъска там малко и да се продаде, това са изключенията, но клиентска кола няма върната. Виждал съм как идват черпят го и т.н. Един му подари чисто нова кола....... И все пак работилницата му е ужас, камера няма, само вентилация някаква там и т.н. и т.н. Мога да давам още много примери.. Така че..... Пак да се повторя, всичко е много относително. Ако има добри препоръки, истински от истински клиенти.... Нещата се обръщат, и аз например също бих се доверил ако наистина отзивите за него са добри. Мога да дам дори пример с мой клиент в момента..... И пак... най-търсения в областта си, че дори има клиенти мног очесто извън града в който работи.... П.П> Един малък офтопик: По мое наблюдение истински отдадените хора на работата си, в повечето случаи въпркеи качеството им на труда, са добри хора и другите се възпозлват от това и често те мизеруват повече, от онзи който би те напсувал и се държал грубо с теб... Дори с колега в нашия бранш мога да дам пример, скорошна случка.
П.П. В момента се сетих и за един сайт на българска компания развита в IT решения ,софтуер, паликаци, софтуер за TV и освен това си имат и една от големите бг онлайн медийни групи... Техния сайт има абсолютно смешна СЕО оптимизация, липса на мобилна версия, бавен е и т.н. НО всъпреки всичко е търсена от бизнеса и печелят.... Това го казвам, като говореше за лошо боядисаната къща на бояджията,, ето ти пример. Не искам да казвам имена, не ми е приятно да уронвам нечий авторитет, не че им дреме, но.... НО е факт това...
Това за съжаление също е много вярно и често те продължават със стария ''вариант'' СПАМ СЕО, за това е важен истинския клиентски отзив и истинско портфолио.
Хаахха, смятай
Между другото такива оферти са мног очести. По-лошото е че има някои взимат на хората парите с големи обещания за топ позиции за 3 дни и после се питат ама що така ни стана сайта. Мисля че БАЛЪЦИ се опитват да измамят други БАЛЪЦИ.... Интереснот ое че се получава, а после ние трябва да им търчим подир дупниците и да им оправяме мизериите .........
П.П. Харесах си един пост от въпросния линк на ФБ групата по темата:
Pavel Djunev Истината е, че много SEO агенции изнасят услугите си зад граница! И естествено, с право. Истинскао приключение е да се обслужва бългрски клиент. А и все повече наши клиенти, преди да дойдат при нас, са шокирани от "SEO специалисти - изнудвачи", което става мода ... Тарикатчета се молят да се доберат до фирма, извивайки и ръцете в SEO аспект, но това е положението ... имате моето мнение