Кога очаквате следващият ПР Ъп 2011

От: Кога очаквате следващият ПР Ъп 2011

хмм ...може би работиш за гугъл че знаеш такова инфо? като искаш да докажеш нещо то го аргументирай с факти..Защо април?
Не чакайте няма да има до април месец пълен пр през всички сайтове

Според мен както казах и в едно друго мнение вече няма да има големи тотални ПР ъпове. А от тук на татък всичко ще е динамично както е Серпа. Така мисля защото ще стане почти година от последният голям ПР ъп а в последните поне 4 месеца непрекъснато някой пише за променен ПР. От кото би трябвало да следва че Г не само не мисли да премахне ПР а го доусъвршенства.

... И да не променя ПР-а на индексните страници на сайтовете :)

то хубаво ама единия ден домейна ми е пр3 после пр4..кой е деня Х в който вече няма да се сменя пр не се знае.
кофти така.

mantaman има право, може да има всяка седмица пр ъпдейт, но само за определени сайтове. Така няма да се знае кога ще се ъпдейтне точно твоя сайт - дали след месец, два или година.

в един чужд сайт го видях преди няколко седмици през 2011 се очква да има 4 пълни пр

Ще е супер ако го направят ПР-а динамичен като СЕРП-а. Ако трябва в седмицата и по няколко пъти ще се променя.
Каква красота а? Правиш линк билдинг и на другия ден се отразява на ПР :)

Идеално тамън разбираш дали си на прав път или залудо си дал парата

Да, наистина това се вижда логично, защото може би тогава и търговията с линкове ще бъде по-умерена, плащаш за пр 5, на другата седмица е пр1. Тогава какво праим ?

Е то това от ПР5 на ПР1 не знам как ще стане. Толкоз големи промени няма да са често срещано явление.
На хората им трябват линкове и пазара няма да спре. Просто отначало ще се стресира търсенето и предлагането.

А това кое как ще го разбереш не е много сигурно. Ако стане ПР динамичен, Г няма да отразяват промените веднагически. Така много лесно ще разбираш какво става и ще можеш да си манипулираш нещата. Г не искат да се знае кое как работи. Те искат да оценят естественото развитие на сайта.

Според мен и на Серпа и на ПР алгоритъмът е неправилно работещ, защото не може например миналата година едно момче във форума се хвалеше със сайт създаден декември на ПР ъпа в началото на януари беше взел ПР4. А много сайтове с тонове уникално съдържание натрупано с години да не са и помирисвали 4. Същото е и с Серпа гледам един блог на обща тематика с домейн от второ ниво веднъж споменал ключова фраза и прескача тематични сайтове с много уникално инфо и голям ПР.
Не случайно никога не казват какви са точните критерии, а ни успиват със сладки приказки от сорта трупайте съдържание и натурални линкове и те налъмите сами ще цъфнат.

Да, наистина това се вижда логично, защото може би тогава и търговията с линкове ще бъде по-умерена, плащаш за пр 5, на другата седмица е пр1. Тогава какво праим ?
Търсим причината за Гугъл наказанието, защото такава промяна може да е само следствие на такова.

Според мен и на Серпа и на ПР алгоритъмът е неправилно работещ, защото не може например миналата година едно момче във форума се хвалеше със сайт създаден декември на ПР ъпа в началото на януари беше взел ПР4. А много сайтове с тонове уникално съдържание натрупано с години да не са и помирисвали 4. Същото е и с Серпа гледам един блог на обща тематика с домейн от второ ниво веднъж споменал ключова фраза и прескача тематични сайтове с много уникално инфо и голям ПР.
Не случайно никога не казват какви са точните критерии, а ни успиват със сладки приказки от сорта трупайте съдържание и натурални линкове и те налъмите сами ще цъфнат.

PR не е оценка на съдържанието, докато SERP е оценка за SEO. Многото и/или уникално съдържание и натуралните линкове не са критерий за PR или SERP.
PR, както и SERP не зависят толкова от цялостния сайт, колкото от конкретната страница за която се отнасят.
Всъщност PR е оценка на линк билдинга в зависимост от тежестта на линковете, докато SERP зависи главно от SEO-то направено на съдържанието на конкретната страница.

Лошото на тоновете съдържание е, че трява да расте. Не може да се ръгат по 100 статии на седмица/месец и да очакваш след година да се задържиш на челни позиции, ако си спрял на 7-мия ил 8-мия месец с пълненето. Добавянето на съдържание е нож с две остриета. Гугльо е като лакомо дете, дадеш му статия, то иска още. Ако не му дадеш - започва да реве. Честотата на добавяне на статии е по важна от статиите. Съдържанието на статията е по важно от честотата, както и SEO-то и.
Според честотата на добаване на статии, за Гугльо има два вида сайтове:
1. Информационни
2. Новинарски, форуми, блогове и т.н. които постоянно добавят съдържание
Ако Г те засече че си от вторите, без да добавяш статии няма да те има из СЕРП-а вечно :)

"Гугльо е като лакомо дете, дадеш му статия, то иска още. Ако не му дадеш - започва да реве. Честотата на добавяне на статии е по важна от статиите."

Това категорично не е вярно! Един сайт може и само 5 стртаници съдържание да има, но ако то е качествено и е подплатено със силен линк билдинг (най-вече!), може да няма информационен източник, без значение дали в него се добавят по 100 статии всеки ден, който да може да го помръдне от позициите му. Случвало ми се е неведнъж да оптимизирам за такива клиенти и съм подминавал ежедневно обновяваните новинарски сайтове (а и други) като "стой та гледай" :)

А и какво се има предвид, че Гугъл "започва да реве"? Губиш позиции ако няма ново съдържание ли?

Ами забелязъл съм го, че на сайтове които по принцип си ги пълня с контент, ако забавя темпото и Г ми праща по малко трафик. На други които не им е идеята да се пълнят с контент нямат проблеми.
Едно блогче не бях му слагал нищо поне два месеца. Преди седмица му праснах една статия и трафика се вдигна х2. Не съм на 100% сигурен че е от това, ама това са моите наблюдения.

И с линковете и със съдържанието е едно и също ако нишата е конкурентна - може да пробиеш с много и редовно добавяно съдържание също така може да пробиеш и само с линкове обаче спреш ли да добавяш съдържание или линкове започваш да пропадаш. Ако нишата не е много тъпкана може и да се задържиш докато не се натъпка и не те изместят.

Горе