alexkuzmov
Well-Known Member
Винаги ще е "почти" готов.Кодът е готов и качен в интернет. E, почти готов, но вече трябва да мисля за следващата стъпка - релийзване и произвоство.
Пускай го направо. Няма да знаеш къде са слабите места и какво трябва да правиш без да го ползват хора.
Фирма най-добре.Kакво трябва, за да го пусна в производство ? Тоест да се води като легален бизнес, да мога да го рекламирам, да създам фейсбук страница, да приложа някакъв маркетинг и други.
Ако ще рекламираш в Facebook, фирма по зДДС.
Всички домейни, хостинг, акаунти, най-добре да са асоциирани с фирмата.
(Офтопик малко ама подарявам фирма по ДДС, без дългове, без дейност, просто не се получи една идея)
По-принцип много адвокати се занимават с това.Трябва ми адвокат, за да мога да го узаконя - privacy, terms И КАКВО ОЩЕ ? От къде да намеря такъв адвокат ?
Сайтът поддържа влизане чрез фейсбук, така че без privacy and terms няма как да мине.
Нямам препоръка освен избери си на рандом 10-на адвоката, звъниш, казваш какво ще правиш и ги питаш дали мога да ти го изработят.
Трябват ти Общи условия и Privacy policy.
Може и да копираш от някъде и да си добавиш от теб нещо, никой няма да ти търси дали си платил на адвокат или не.
Ще ти е голямо удобство ако имаш администрация, препоръчвам да си направиш.Всеки потребител да може да публикува възможната единица и всеки потребител да може да търси из възможните единици. В такъв случай трябва ли ми администраторска част на сайта, чрез който да следя и контролирам съдържанието ?
Да.Трябва ли ми фирма ?
Не прави никакъв бизнес като физическо лице (ФЛ), не си го причинявай това страдание.
НО, отвори фирма само ако ще получаваш пари.
В противен случай, не ти трябва.
Програмирането, с други думи изработката на услугата/продуктът е 1/3 от работата да кажем.Приемамам всякакви съвети и критики. Благодаря за вниманието!
Не знам какво е си направил като проект, тъй че мога да спекулирам само.
Другите 2/3 са маркетинг, брандинг, обслужване на клиенти и продажби.
Много трудно да се грижиш за продукта И да го продаваш едновременно.
Помисли за това колко време ти е отнело да се научиш да пишеш код.
Еми същото време и усилия отнема да се научиш на маркетинг и да продаваш.
Най-вероятно няма да можеш да го правиш или ще можеш, но след доста дълго време.
Кажи повече за самия проект и ще ти дам насоки.