cloc Member 10 Октомври 2011 #1 Задал съм в хатчеса този код да блокира няколко паяка но гледам ефект никакъв. Как да блокирам тези паяци да не ми товарят сайта: КОД: RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Baiduspider [NC,OR] Последно редактирано: 11 Октомври 2011
Задал съм в хатчеса този код да блокира няколко паяка но гледам ефект никакъв. Как да блокирам тези паяци да не ми товарят сайта: КОД: RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Baiduspider [NC,OR]
cloc Member 11 Октомври 2011 #3 От: Код в .htaccess файл Така и ще направя...но ако си сменят ИП ефекта ще е пак нулев. А юзера си остава същият, за това искам да ги блокирам по юзер агент.
От: Код в .htaccess файл Така и ще направя...но ако си сменят ИП ефекта ще е пак нулев. А юзера си остава същият, за това искам да ги блокирам по юзер агент.
VPenkov New Member 19 Октомври 2011 #5 От: От: Код в .htaccess файл resolver каза: Защо не използваш robots.txt ? Увеличете... Ти сериозно ли това предложи? Човекът иска от кофти ботове да се пази, не от търсачки. Само търсачките зачитат роботс.тхт. Към автора: RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Baiduspider [OR] RewriteRule ^.* - [F,L] [NC] флага не знам за какво е, ама ако държиш на него, си го сложи обратно.
От: От: Код в .htaccess файл resolver каза: Защо не използваш robots.txt ? Увеличете... Ти сериозно ли това предложи? Човекът иска от кофти ботове да се пази, не от търсачки. Само търсачките зачитат роботс.тхт. Към автора: RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Baiduspider [OR] RewriteRule ^.* - [F,L] [NC] флага не знам за какво е, ама ако държиш на него, си го сложи обратно.