Кое определя Domain age-а?

Wizard

New Member
Ако даден домейн е регистриран преди 2 години, но никога не е бил индексиран, тогава как се възприема от търсачките - като домейн на две години или не? Т.е. ако сега бъде индексиран това че е регистриран преди 2 години ще има ли въобще някакво значение?

Питам щото един домейн изтича скоро, но е доста дълъг и сложен, и освен ако не си го запишеш на листче, няма как да го запомниш :) ...и се чудя дали има смисал да го държа...
 
На колко години е?

То по принцип на скоро ми се случи този въпрос да си намери отговор. Сещам се за един домейн, които нямаше нищо на него и си беше просто регнат, но наскоро се разбра че е бил захапен от WhoIs и с дже думи е намираем от търсачките => от тогава е почнало да му тече Domain age-а.

Ако е прилично стар 4+ годинки, не е за изхвърляне. :) Според мен. :) Но си мисля че годинките се броят от намирането му от "мрежата", в случаят търсачките. :wink:
 
Blinky каза:
Но си мисля че годинките се броят от намирането му от "мрежата", в случаят търсачките. :wink:

и аз като георги мисля, че инфото се взима от whois, а не откогато е намерен в мрежата. имам някакъв спомен, че точно тази тема беше обсъждана в DP, търсих я доста но не я намирам за съжаление :(
как де, ако става дума само за двугодишен домейн не мисля че е кой знае каква придобивка. виж 4-5 и повече друго казва :p
 
Да за статистиката е така, но когато стане дума за SEO и тръст ранк си мисля, че времето от което е захапан домейна се брои. То и без това не след дълго го захапва от там. То е вярно че е въпрос на месеци или седмици. Но може и да се определя от първото му попадане в архивите на купени.

:roll:
 
Мога да регистрирам домейн след 5 минути и да му напиша, че е регнат преди 50 години. Тези данни се настройват ръчно от регистратора, по-точно могат да се настройват.

Според мен зависи от първата индексация на Google, когато и да е било това.

Аз вярвам само на тези инструменти:
http://www.webconfs.com/domain-age.php
http://www.archive.org/
 

Горе