+30 % днес.SPCE
Щях да кажа Sell, но после видях графиката на това нещо. Сега мога да кажа само HODL. И после викат, че криптото било волатилно+30 % днес.
+30 % днес.
Четейки в нета се радвам, че все повече българи инвестират в акции, стига с това покупки на имот. Това с покупките на имот за сигурна инвестиция трябва да иде в историята в България
Щях да кажа Sell, но после видях графиката на това нещо. Сега мога да кажа само HODL. И после викат, че криптото било волатилно
Почнах да чета и гледам клипчета, коя платформа да избере, както казах доста съм босичък в тия неща но мисля да хвърля едни пари.
Намерих едно клипче за деклариране на данъци след търговия с акции, дали е толкова лесно колкото описва тоя или?
Е то днес масово всичко е 5-10%.
Spce от утре почват да продават билети за космически екскурзии, нормално е да има интерес, особено при дъното, в което се намират.
Кви графики, кви пет евро, кво ти крипто.
Не съм наясно, с акции не се занимавам и вероятно никога няма да се занимавам. Но ми е леко озадачаващо. Аз очаквах с нарастване на популярността на криптото, волатилността там да намалява. Вместо това започвам да наблюдавам крипто-волатилност извън криптото. РазкошПредполагам си наясно, че SPCE е SPAC компания? Т.е. има почти същата волатилност и риск профил като крипто. Поне е с някакъв фундамент за разлика от крипто, където е въпрос на предлагане/търсене.
Точно така пазара имаше успешен ден и доста SPAC бяха +15-30%. Не е само SPCE. Така се движат този тип компании, защото са супер рискови.
А и къде видя това дъно? Общата "корекция" на пазара е с няма и 2%. Тепърва ще става интересно след като FED реално спре да печата пари (още принтят) и вдигне лихвите след това. Ако вдигнат с 0.5% всичко що е SPAC ще е с още 30-50% надолу.
Не че ги нямам за нищо. Както казах, ако бяха просто тези 30%, щях да кажа SELL!. Проблемът е (който мисля е доста очевиден), че преди тези 30% има едни бая повече % на постоянен и безмилостен спад, типичен за криптото. Преди 6 месеца цената е била $25, сега е $10 (след невероятния ръст от цели 30%, уау). От този невероятен 30% ръст евентуално биха могли да се възползват само хората, които са уцелили момента да купят това нещо на $8 (или по-малко), която възможност я е имало само в рамките на няколко часа през последния месец:е 30% за нищо ги нямате )
Вярно, у криптото под 1000% не го броите, ама ... айде по-сериозно с реалността.
Недей с eToro...Както казвам за 100 път съм доста босичък, коя платформа бих те ми препоръчали, гледам клипчета и казват, че най елементарно било за начинаещ t r a d i n g 2 1 2, дали може да се има доверие? гледах едни клипчета на английски и малко съм раздвоен, не казват нищо лошо за платформата но накланят повече към e t o r o при сравнението. Но може би 2 1 2 наистина си заслужава какво мислите?
Не ви ли притеснява когато паричките ви се намират в разни платформи?
@metaverse, ти хубаво съветваш хората да инвестират в акции и тем подобни, ама ти би ли си вкарал всичките спестявания в дадена платформа, и то с идеята да ги държиш потенциално за десетилетия?
Interactive Brokers е с 44 годишна история: https://en.wikipedia.org/wiki/Interactive_Brokers
Дали е 100% сигурна платформа? Нищо не е на 100% сигрно в тоя свят. Но факта, че оперира успешно толкова години увеличава процента на доверие.
Не ви ли притеснява когато паричките ви се намират в разни платформи?
@metaverse, ти хубаво съветваш хората да инвестират в акции и тем подобни, ама ти би ли си вкарал всичките спестявания в дадена платформа, и то с идеята да ги държиш потенциално за десетилетия?
Как е момци, никой не се хвали, че пазарува на промоция напоследък.
Аз пък взех още 1000 бройки от HIMX на средна цена $10,50 вчера. Да има.
гуд лук!