djokando83
Active Member
Имате ли любими акции в които бихте инвестирали в момента ?
Акции с девидент от които сте доволни ?
Акции с девидент от които сте доволни ?
Първо реши дали ще си дей трейдър, суинг трейдър или инвеститор. Много различни неща са.Вчера за сефте си купих акции аз ... Взех на Тесла / Ейпъл / Амазон / Кока Кола ... Тату Шеф като за първи 24 часа уж добре ама предполагам се дължеше че имаше спад преди това .
Иначе доста време четох мнения и реших да опитам ... Според вас как е по - добре да се действа ... сега всеки месец да добавям определена сума или да подбирам само моменти когато има спадове и тогава да вкарвам пари ?
Тия компании горе са за "съхранение на пари". Колко мислите, че ще растат още? За 5-10 години евентуално х2, х3.
Реално не е малко, особено ако се гледа варианта, в който парите не са инвестирани изобщо или инвестирани неправилно, но пък от моята гледна точка задължително трябва да е добави и по-рискови дългосрочни инвестиции. Поне 30% от портфолиото.
А пък ако човек е млад и се справя с доходите си, даже поне 50%, тъй като това е начин да натрупаш бърз капитал и после вече да слагаш на места като за пенсиониране.
Смисъл рисковото не значи, че задължително ще загубиш.
Давам примери за компании, които биха могли да донесат добри печалби на ранните инвеститори, естествено ако продължат да се развиват.
Риска е да не им се получи, но пък нали затова човек първо чете и се информира, за да може да прецени шанса да се получи. Както и да инвстира пари, които не го е страх да загуби. То и при големите компании има риск да не им се получи растежа.
Давам примери за компании, които съм селектирал, като потенциални рънъри.
good natured Products Inc. (GDNP.V) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance
Find the latest good natured Products Inc. (GDNP.V) stock quote, history, news and other vital information to help you with your stock trading and investing.finance.yahoo.comGreenlane Renewables Inc. (GRN.TO) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance
Find the latest Greenlane Renewables Inc. (GRN.TO) stock quote, history, news and other vital information to help you with your stock trading and investing.finance.yahoo.comKomo Plant Based Foods Inc. (KOMOF) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance
Find the latest Komo Plant Based Foods Inc. (KOMOF) stock quote, history, news and other vital information to help you with your stock trading and investing.finance.yahoo.comBlue Biofuels, Inc. (BIOF) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance
Find the latest Blue Biofuels, Inc. (BIOF) stock quote, history, news and other vital information to help you with your stock trading and investing.finance.yahoo.comAmmPower Corp. (AMMPF) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance
Find the latest AmmPower Corp. (AMMPF) stock quote, history, news and other vital information to help you with your stock trading and investing.finance.yahoo.com
Рисково е, но пък ако се погледне по-сериозно може да се видят потенциали за х10 - х100
Рискът е като при крипто и си е чиста рулетка.
Не бих. Поне няколко месеца спестявания за всички разходи са задължителни. Също покриването на заеми с високи лихви и кредитни карти.Е все едно пък съм очаквал да препоръчаш. Дай да гледаме само трилион нагоре.
А за сравнение с криптото... по-голяма глупост едва ли можеш да измислиш.
Който няма спестявания за 2-3 месеца напред не бих му препоръчал да инвестира никъде. А ти?
SPCE е SPAC компания под крилото на Chamath Palihapitiya, който продаде своят дял наскоро.SPCE
As many as 70% of SPACs that had their IPO in 2021 were trading below their $10 offer price as of Sept. 15, 2021, according to a Renaissance Capital strategist. This dismal performance could mean that the SPAC bubble that some market experts had warned about may be in the process of bursting.
И аз съм там за начинаещи е доста по-лесно, така че мисля че е добър избор. То реално тази платформа е базирана на IB, но с по-лицеприятен и опростен дизайн. В IB имам рег., но за сега ми изглежда по-сложно, после мисля да мина там.А имате ли мнение за платформа като за начинаещ ? Аз избрах Trading 212
Възгледа ще изчакам няколко месеца и даже 1-2г. да спихне по дефиниция не е инвестиране, а трейдване. В най-добрия случай суинг трейдване.И аз съм там за начинаещи е доста по-лесно, така че мисля че е добър избор. То реално тази платформа е базирана на IB, но с по-лицеприятен и опростен дизайн. В IB имам рег., но за сега ми изглежда по-сложно, после мисля да мина там.
Иначе с тези акции дето са ти ги дали на най-големите тех. компании, скоро ще гледаш яко червено, ако ти е ок, няма проблем. Но да си знаеш просто, че това лудо изкачване нагоре от 2020-та свърши. И аз четох такива неща - долар кост авридж, момента не е важен, купувай постоянно и т.н. Обаче има хора дето си печелят яко с огромни проценти и не им е ок да са на червено 5 години, за да излязат 5% на целено на 6-тата. Всеки сам си решава. S&P500 за мен също краткосрочно е надценен, при последния спад на 24-ти ми беше минус 9%, днес е минус 1.8%, стискам всички палци да ми светне зелено тия дни и да го разкарам, че 40% от портфолиото ми е там затворено. Не че няма да купя пак, но ще пробвам тези пари да ги вкарам в нещо, което да носи + следващите месеци, а като индекса логично се спихне яко, ще купя тогава.
Да, сървиза е им е шит, а в момента всеки гледа към биткойти и другите алтернативи Paysera, Revolut....Малко им е.
Не им е шит сървиса и няма общо с него. След отчета имат слаб гайдънс за 2022 зареди инфлацията. Също като доста други fintech. За който харесва PayPal е добра възможност.Да, сървиза е им е шит, а в момента всеки гледа към биткойти и другите алтернативи Paysera, Revolut....