От: Кои хостинг компании са най - добри или най - лоши в България?
Здравейте,
И мен ме вълнуват подобни въпроси, но по съвсем различни причини. Имам да правя дипломна работа до края на месеца ( най вероятно няма да успея и ще остане за март ), където няколко неща които имам да събера и сглобя са :
да определя играчите на пазара на хостинг услуги ( всички продаващи хостинг в страната ) ,
кой колко е голям и от колко време е на пазара.
В следващите няколко дни сигурно ще пусна в тази връзка пост в който ще търся помощ от потребителите на форума за да направя пълен списък на факторите по които един клиент си избира хостинг, но това тук излиза offtopic.
По отношение на въпроса по горе.
Като вземем всички вписани в класация за 2012 ( малък ми е профила не мога да го линкна ) , и потърсим кои са те попаднах на следната информация
Powerhost нямат обявена фирма от която работят ( :?
Qhoster са млада фирма на 2 години +
Skyhost - не се отваря но това предполагам, че ще е само за днес
Jump.bg - са още по млада хостинг компания регистрирани през 2011 - с което подлагам на съмнение стабилността й ( все пак всички знаем че не всички оцеляват в бизнеса) , което не означава че пък нямам надежда да имаме още една готина компания.
Hostsean - обявяват рожден ден - 3 години а фирмата, която са посочили е на 1 :?:
Dom.bg - пък са си посочили най добросъвестно от коя до коя година с каква фирма са работили.
И най странното нещо което открих днес е че Делта.бг имат някакъв съдебен спор и дяловете на фирмата са под запор или нещо такова -
от което се очаква да излязат, но само те си знаят как - това не ми изглежда на застрашаващо потребителите -
лично мнение ( информацията е проверима в търговския регистър ) .Те също са млада фирма и подлагам на съмнение и тяхното бъдеще.
Все пак появата на нови играчи винаги е добре. Конкуренцията работи за потребителите ( разбира се, когато не е нелоялна и не използва разни измами, които всъщност накрая винаги вредят )
Останалите играчи са стари големи и скучни - с две думи известни на всички.
А да ... ICD.bg се оказаха голяма изненада за мен ( първо си мислех че е някой менте дето копира ICN, а то ... може би най старата хостинг компания у нас 10 години +) . Оказа се че продават в изключително много държави и общо взето май на всички континенти, което ги прави и навярно най-успешната българска хостинг компания, но това също ме кара да се съмнявам че са развили качеството на услугите си предлагани в България
( изглежда ми че са били доста заети да се разширяват - лично мнение )