Ти пък защо реши, че е дропшипър, да не мислиш че всички са келеши на по 19 години с домашни офиси. Според мен сами си внасят стоките, изобщо не е трудно и не изисква много пари да внесеш стока от 4-5 марки.
Kidz.bg са от Бургас и имат два физически магазина в два от моловете там в града. Внасят си сами стоката и не ползват дропшипинг партньори. Всъщност се изискват големи суми, за да заредиш добре, защото не може да взимаш отделни размери, а съответно цели серии примерно 5-6 размера от 1 модел продукт, ако искаш по 2-3 броя и нагоре, трябва една и съща дреха да закупиш толкова пъти серията
Пример, ако харесаш Дънки за момче модел Х, трябва да го купиш в минимум 6 или 12 размера, т.е. една и съща дреха умножено х 6 или х 12 пъти за цялата серия. Ако ще взимаш наличност х 2 или х 3 броя от модел, ще купиш толкова пъти серията. Естествено е хубаво да имаш пълната серия, а не половинката, примерно от 2 до 16 години, а не от 2 до 8 години.. Сам можеш да сметнеш за какви суми става въпрос, обикновенно стоката в магазина я раздели на х 2,5 и ще получиш продажната цена на едро. Ако дънките стурват 42 лв, ще ги вземеш за около 16 - 18 лв на едро. Ако взимаш цяла серия от примерно 12 броя размери 16-18 лв х 12, за да получиш сумата за 1 модел и 1 серия. Около 190 - 230 лв примерно за 1 модел. Ако поръчаш 10-20 модела дрехи ти трябват 2000 - 4000 лв примерно
За 10-15к да можеш да направиш първоначално зареждане за промерно 100 модела дрехи с 1 брой. После трябват средно по 2к на месец, за да продължиш да вливаш "свежа кръв" в магазина - да добавяш нови бройки на продадените и топ моделите и нова стока. И така през първите 1-2 години. Отделно са бюджетите за реклама, за да може нормално да продаваш - примерно по минимум 200-250€ на месец. Обикновенно приходите от продажби е добре да ги вкарваш в стока, поне 70% от тях.
Да всяка ниша си има тънкости, аз не съм в тази ниша. Няма лесно. Въпроса е, че суми от 10-15 000 не са някакви космически, невъзможни и.т.н., това исках да кажа, имах съсед който наблягаше на по-малко модели и си внасяше всичко сам от Англия.