Дори и този нискобюджетен смартфон е с 7-та на андройд, което е доста добре. За снимките с камера от 8 МП съм правил наистина добри снимки, стига да не ти треперят ръцете като мен и да трябва да правиш 1 снимка по 10 пъти, но сега няма как да се сравнява с по-силни камери. Като цяло телефончето е добро, лошото е само, че ще ти се наложи да му сложиш СД карта още как го купиш, тъй като има малко памет, но за тези пари и тези характеристики преди години щяха да ти искат поне 200-300 лева. Разбира се, ако няма да сваляш фейсбук и месинджър и прочие приложения по около половин гигабайт, може и без карта.
Аз взех едно ЛГ за 200-300 лева пред месец, толкова излиза в зависимост как ще го плащаш. Не ми трябва топ телефон, този ще ми свърши добра работа, поне знам какво точно ми трябва и да търся, яд ме е само, че не се прежалих да пробвам новоизлюпените Нокии, но ако се намери някой от тук да даде отзиви ще се радвам или просто да засека някой познат с такъв, да го поръчкам малко. А за флагманските телефони масовият потребител няма как изобщо да се възползва от факта, че има процесор по-силен от персоналния му компютър или, че има 20 MP камера, след като си щрака селфита на огледалото в тоалетната на някое кафе. Преди 3 години взех румънски Аllview, готино телефонче за 250 лева, минуса беше, че няма кейсове и прочие неща за него в БГ, от Китай имаше малко и бяха по-скъпи от останалите, но уви след дълго пазене просто му свърши живота на тази нова година :Д, освен това вече беше морално остарял, не достигаше памет, не се справя с новите приложения или актуализациите им, които в някои случаи са наложителни за повече удобство. И тук идва същината, може да ти свърши същата работа като цяло и нискобюджетен смартфон, може дори да надживее и Айфон, зависи как се ползва и как се пази, има си разсипници, които чупят телефоните по-бързо от децата, има и невежи, които си задръстват телефона след 2 месеца, пък после му сякло, бавело му, нямал памет, не знам си какво. Ставал съм много пъти свидел, как хората си взимат телефони за по 1000 лева и отгоре, а не могат да блокират един номер или да се справят с някаква елементарна задача, което ме навява на мисълта, че хората дори не знаят какво си купуват.
Няма най-добър смартфон, има добри и лоши собственици на смартфони, знаещи и незнаещи (някои дори не се и научават, което ги прави дебили лично за мен, млад човек, а да не може да се научи или просто не иска) и т.н. На някои им се налага да вземат флагмански телефон, на други им трябва един фейсбук и интернет, всичко е относително и опира до човека и нуждите му.
А относно всичките 50000000+ мнения из сайтове и ел. магазини за телефони, за пореден път се убеждавам, че
повечето (но не всички разбира се!) са абсолютни натегачи, които си внушават как едва ли не правят разлика между 8 MP и 8.1 MP камери и такива простотии.
Иванов, може ли да те попитам, освен че тестваш телефони, които после може да върнеш до 30 дни, правиш ли им ревюта при отварянето на кутията и пускането им? Случайно попаднах на няколко такива канала и просто ме подсети за тях, та за това питам.
Поздрави!