Кой е по добрия вариант дълг или фалит?

От: Кой е по добрия вариант дълг или фалит?

Но има едно малко условие написано в края на статията
Все пак Регламентът на Европейския съюз дава възможност българският съд да не признае несъстоятелността поради съображения за обществен ред.

Я ето къде била третата световна война!

Банките веднага си разменят информация за тези граждани и отпускането на кредит става практически много, много трудно и след изтичането на формалния срок на ограниченията. Работодателите също се снабдяват с тази информация и намирането на работа също се затруднява.

Смешно не съм чул някой работодател да обменя инфо с друг такъв или да пита работника дали има заем :lol:

Смешно не съм чул някой работодател да обменя инфо с друг такъв или да пита работника дали има заем :lol:

Положението ни сега е такова, че който има кредит е роб. За работодателя даже е по-добре да имаш, за да може да издевателства над теб и да знае, че шанса да напуснеш е минимален

Далас, нормално е да няма. Все пак банките са специални иснтитуции, с различен статут. Те оперират с частни финанси и по закон трябва по-възможно най-правилните решения да взимат за защита на парите на депозитарите.

А що се касае за УК ето инфо;
http://www.cccs.co.uk/InfoCentre/EnglandandWales/Debtsolutions/Bankruptcy/Bankruptcylaw.aspx

Като тук е много интересно:

The official receiver will investigate your situation and payments over the last 5 years. They can go further back than this if they wish.

Смешно не съм чул някой работодател да обменя инфо с друг такъв или да пита работника дали има заем

Немаш си и представа, колко информация може да се събере по шуро-баджанашка линия.
В моя случай, малко усмивки, молби за услуги и т.н. и ще разбера цялото ти кредитно досие. А аз съм господин никой. :)

Това с фалита в чужбина за първи път го чувам и ме съмнява да може да се получи. Досега да са изпищяли хиляди....според мен не става. Докато не направят закон за фалит на физически лица, нищо няма да се подобри.
Защо не го приемат? Защото утре ще се окаже, че в банките има 2 милиона жилища, а няма купувачи. По-добре вечно да дължиш и да ти взимат заплатата, пенсията или каквото там имаш до девето коляно, защото дълга се наследява от потомците ти и няма мърдане, освен ако не се откажеш от наследство, което е еднократно и невъзвратимо. Всеки с кредит е длъжник на банката и неговите наследници също. Дори и фирмен кредит, отдолу се подписваш като солидарен длъжник като физ. лице и няма мърдане.

Немаш си и представа, колко информация може да се събере по шуро-баджанашка линия.
В моя случай, малко усмивки, молби за услуги и т.н. и ще разбера цялото ти кредитно досие. А аз съм господин никой. :)

Мен не ме бърка работника ми дали има кредит.Бачка си давам си му заплатата и никакви негови кредити не могат да повлиаят на решението ми да го държа на работа!

Това с фалита в чужбина за първи път го чувам и ме съмнява да може да се получи. Досега да са изпищяли хиляди....според мен не става. Докато не направят закон за фалит на физически лица, нищо няма да се подобри.
Защо не го приемат? Защото утре ще се окаже, че в банките има 2 милиона жилища, а няма купувачи. По-добре вечно да дължиш и да ти взимат заплатата, пенсията или каквото там имаш до девето коляно, защото дълга се наследява от потомците ти и няма мърдане, освен ако не се откажеш от наследство, което е еднократно и невъзвратимо. Всеки с кредит е длъжник на банката и неговите наследници също. Дори и фирмен кредит, отдолу се подписваш като солидарен длъжник като физ. лице и няма мърдане.

Аз съм в чужбина, единственият ми дълг е договор с мобилен оператор.
Да приемем че съм млад индивид, обучавам се, мисля рационално. Поработвам по малко, с две думи всичко кротко и в норми с идея за прогрес.

Опс, неусетно - Фалит. Даже и на това ниво се уверих че е възможно. Излизат непридвидени фактори - здраве. Налага се бърза операция. Губиш работата, нямаш приходи , или са малки - нещо от интернет.

Оставаш без кинти, казвап си брееееей свърших.

Факт, от мобилната компания и хазяина не ги интересува. В държавата си има закони.
Спира се всичко и започват лихви, в преклонен момент не си ли платиш - зандан.
Лесно и просто.

Работиш, предприемач, какъвто и да си - плащаш. Така е устроен света.
Или вървиш с него или - Робинзон Крузо но в полите на Стара планина, че острови не останаха.

Имах предвид фалита, за който тео написа - че мога да отида в друга ЕС страна и след като имам в БГ задължения да обявя фалит там. Това за първи път чувам. А иначе физически фалит си има навсякъде в ЕС, без БГ.

Имах предвид фалита, за който тео написа - че мога да отида в друга ЕС страна и след като имам в БГ задължения да обявя фалит там. Това за първи път чувам. А иначе физически фалит си има навсякъде в ЕС, без БГ.

И аз за първи път днес чух, но явно има регламент на ЕС и трябва да се проучи. Разбира се пълно затъмнение у нас, къде по важно е да ни ломотят за ел.крушките през месец.

Мен не ме бърка работника ми дали има кредит.Бачка си давам си му заплатата и никакви негови кредити не могат да повлиаят на решението ми да го държа на работа!

Той имаше друго предвид. Има работодатели които изпитват буквално душевен оргазъм и страхотен гъдел на егото, че някой им е в ръцете... Говорим за психически тормоз.

Горе